Glow eindhoven

12 t/m 19 novemer 2016

Van 12 tot en met 19 november 2016 staat Eindhoven voor de 11e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n veertig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. De lichtkunstprojecten worden met elkaar verbonden middels een looproute. Deze route bestaat dit jaar uit twee lussen.

Op GLOW Next komt experiment aan bod in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien. Dit jaar zijn de GLOW Next projecten te vinden op het TU/e terrein, te bereiken middels de oranje route. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch gebied en GLOW Next laat dat zien. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 730.000 bezoekers. 

TRAILER 2016

Bekijk hier de trailer van GLOW 2016

 
OPENINGSTIJDEN:

Start zaterdag 12 november van 18:30 t/m 24:00 uur
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Kies een route

De GLOW Route is een looproute en bestaat dit jaar uit twee lussen. De City route is blauw gekleurd en loopt door het stadscentrum. Daar vind je de projecten met gigantische 3D video-mapping op gebouwen, het kinderkunstproject en de interactieve schommels. Op de Science route, die over het TU/e terrein gaat, vind je unieke innovatieve projecten die voor het eerst het licht zien, maar ook de recordpoging 'langste beheersbare blikseminslag ooit' en bijvoorbeeld de grootse installatie Lithographic World i.s.m. ASML.

Per route ben je gemiddeld 2 tot 2,5 uur looptijd kwijt. Dus maak een keuze of kom gezellig nog eens een avond terug.  

TIP

Bekijk hier de virtual reality film van 10 jaar GLOW. Gebruik een VR-bril en je mobiele telefoon voor het mooiste effect.