GLOW INFO 2017 - 2016

Van 11 t/m 18 november 2017 staat Eindhoven voor de twaalfde maal in het teken van lichtkunst. GLOW pakt uit met bijzondere lichtprojecten in een thema. De GLOW route is een wandelroute die de bezoeker langs de projecten voert. De route voor dit jaar wordt in het begin van het voorjaar bekend gemaakt. 

Thema 2016 City & Science

GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. In 1870 kwam de luciferindustrie in de stad op gang en in 1891 vestigde Philips hier een gloeilampenfabriek. Nu is Eindhoven meer dan ooit een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief en technisch gebied. Door gespecialiseerde opleidingen en bedrijven heeft de stad een groot potentieel aan kennis. Dat is zichtbaar in de constante ontwikkeling van hoogwaardige technologie en spraakmakend design. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten. Deze lichtconcepten tezamen vormen GLOW Next, een speciaal platform voor innovatieve nieuwe projecten. Voorheen werd GLOW Next tentoongesteld op Strijp-S. Dit jaar wordt GLOW Next geïntegreerd in de route van GLOW. 

GLOW NEXT projecten 2016 > TU/e terrein

Bij de GLOW Next projecten komt met name experiment aan bod. Dit zijn nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch terrein. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten. Deze worden dit jaar voor het eerst tentoongesteld op de hoofdroute zelf van GLOW, met name op het TU/e terrein. 

Glow brochure 2017

In deze brochure staat meer informatie over het evenement, de historie en waar we heen willen met GLOW. Daarnaast vind je hier alle informatie over de projecten + plattegronden.

GLOW app

Met de GLOW App heb je alles wat je wilt weten binnen handbereik. 

GLOW HORECAPLEINEN/ startpunten

Er zijn vijf horecapleinen verspreid over de route. Dit zijn tevens startpunten om de route te gaan lopen. Hier kun je infomatie krijgen, eten, borrelen, GLOWmerchandise kopen of een groepsrondleiding volgen. Het hoofdinformatie punt is Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein, tevens een startpunt.

Eindhoven Brandstore/ VVV

De Eindhoven Brandstore/ VVV op het Stationsplein is ieder jaar dé GLOW hotspot. Entreekaartjes, brochures, GLOW info en meer. Je vindt het hier allemaal.