MAP

Lichthouders

Lichthouders-Gashouders-NRE_burgerinitiatief_terrein_02.jpgHet lichtkunstwerk verwijst naar de vijf gashouders die vroeger op het NRE terrein stonden, in de vorm van grote ronde opslagruimtes. Op deze 'footprints' worden ronde metalen metershoge constructies geplaatst met lichtelementen. Deze elementen brengen een lichtspel voort in combinatie met geluid. Dit geluid verwijst weer naar de vroegere electronische muziek van Dick Raaijmakers die onder meer werkte in het voormalige Natlab van Philips. En zo is de cirkel rond.

Het project van Jonas Vorwerk is als winnaar uit bus gekomen uit 150 concepten die zich hadden aangemeld voor de Foeder Talent Award. Op maandag 26 juni presenteerde de laatste 9 genomineerden hun plannen aan de vakjury bestaande uit; Ronald Ramakers (directeur GLOW), Tom Weerts (Technische Productieleider GLOW), Frank van der Vloed (CEO Philips Lighting Benelux), Johan Daams (Johan Daams (CEO Crowe Horwath Foederer) en Rob Schoonen (Art Editor Eindhovens Dagblad).   

0


Jonas Vorwerk
Beeldend kunstenaar, afkomstig uit Eindhoven, inmiddels wonend in Rotterdam. Winnaar van de Foederer Talent Award 2017.
+

Jonas Vorwerk

Jonas is een multimedia kunstenaar die een omgeving creëert die de connectie legt tussen de digitale wereld en tastbare ervaringen.

www.jonasvorwerk.nl