MAP

GLOW Museum Special - STOP LICHT

STOP LICHT laat je stilstaan bij iets wat voor de meeste mensen heel gewoon is, namelijk zien. Toch is zien een wonderlijk proces: licht valt in ons oog en wordt via de hersenen omgezet in een beeld, de visuele waarneming. Licht is in dit proces een eerste voorwaarde, want zonder licht zien we niets. Voor beeldend kunstenaars is licht daarom heel belangrijk. Ze maken tenslotte werk waarnaar gekeken moet worden. In sterkere mate geldt dat voor kunstenaars die het licht zelf als materiaal gebruiken om kunstwerken mee te  maken.  

Voor STOP LICHT is een selectie gemaakt van kunstwerken waarin het licht als bron van het zien centraal staat. Dat kan op vele manieren: licht van een scherm of van een lampje, geprojecteerd licht of een lichtanimatie. Verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zien wat voor mogelijkheden licht biedt om er kunst mee te maken. Een moment om er even bij stil te staan. 

De Museale is een betaald project. Ingang via voorzijde Van Abbemuseum (Wal). Kaartverkoop vindt plaats buiten vóór de ingang van het museum of online via de website van het museum.

  • Entreeprijs € 5,- p.p. 
  • Kinderen tot 12 jaar gratis
  • Museumjaarkaarthouders gratis

Openingstijden GLOW Museum Special:
Za. 11 nov.                                   11.00 tot 24.00
Zon 12 nov. tot Do 16 nov.       11.00 tot 23.00 
Vrij. 17 en za. 18 nov.                11.00 tot 24.00

TIJDENS DE GLOW SPECIAL ZIJN DE VOLGENDE WERKEN BINNEN TE BEZICHTIGEN:
Met werken van onder meer Christian Boltanski, Tracey Emin, Elcke van Gorkum, Akinori Goto, Pierre Huyghe & Philippe Parreno, Olga Kisseleva, Munne, Sergey Rozhin.
+