Sluit mij
Hier volgt het scherm om je te abonneren op updates van evenement organisaties...
 

Forum of light & architecture
8 t/m 15 november 2014

Van 8 tot en met 15 november 2014 staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 520.000 bezoekers.
Klik hier voor meer informatie over het GLOW thema.  
  • VOLG GLOW

  • LIKE GLOW
 

LAATSTE NIEUWS


Routes 2014 bekend!

De vier seizoenen die in al hun glorie voorbijglijden op de gevel van de Catharinakerk, ‘zwevende’ tuingieters waaruit water lijkt te stromen, de energie van 24 uur Eindhoven gevat in unieke filmflitsen in zeecontainers en auto’s omgebouwd tot fel verlichte broeikassen. Van 8 tot en met 15 november veranderen de kunstenaars van GLOW de binnenstad van Eindhoven in een dynamisch lichtlandschap. Vorig jaar trok GLOW een recordaantal van 520.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.
 
Dynamische route
Op de ruim vier kilometer lange wandelroute halen de kunstenaars van GLOW alles uit de kast om het publiek te boeien met hun lichtcreaties. Officieel startpunt van de lichtkunstroute is het GLOW Café, deze keer gevestigd in de voormalige textielfabriek van Schellens. Bij het thema ‘Stad in beweging’ past een route die voert langs industrieel erfgoed en drukbezochte openbare ruimtes, zoals de oude luciferfabriek, statige panden in de Parklaan die de grote industriëlen lieten bouwen, het levendige stationskwartier en de spoorzone met het vroegere bedrijfsterrein van Van Gend & Loos. Ook de Catharinakerk, Stratumseind, de Markt en het Van Abbemuseum zitten op de route. Beweging zit overal in Eindhoven. En het is het licht in al haar bijzondere variaties en expressies, dat deze dynamiek benadrukt.
De plattegrond is te bekijken op de website.

Special GLOW-event: lichtshow in de Augustijnenkerk
GLOW blijft zelf ook volop in beweging; nieuw tijdens de komende editie van GLOW is de speciale voorstelling Transcedent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk. Symmetrische, kleurrijke patronen glijden horizontaal en in een rustig tempo over de wanden en gewelven, volledig geïntegreerd met de architectuur van de kerk en haar vele, decoratieve details. De beelden worden harmonieus begeleid door muziek van Leon Boëllmann, Samuel Barber en Olivier Messiaen. Voor deze speciale voorstellingen zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus weer er snel bij! Tickets zijn alleen verkrijgbaar via gloweindhoven.nl en kosten €4,00 per stuk. 
Dankzij uw bijdrage is GLOW in staat om u ieder jaar uitzonderlijk licht van internationale allure te presenteren.
 
Fascinatie voor licht 
Bij GLOW NEXT, op Strijp-S, wordt de fascinatie voor het fenomeen licht vanuit multidisciplinaire hoek benaderd. Een scala aan vernieuwende projecten vertelt ons iets over de manier waarop we de wereld zien, over kleuren, waarneming en zelfs over duisternis. Hoe zien we beweging? Kunnen we licht voelen? Of het opslaan? Door de wereld van de professionals binnen te treden, gaat de toeschouwer de uitdaging aan om na te denken over nieuwe mogelijkheden met licht. Een wandelroute over Strijp-S verbindt de projecten met elkaar.
 
Special GLOW NEXT-event: Dinner in the Dark
Wat licht betekent, ervaar je pas echt als het er niet meer is. Hoe is de wereld in het duister? Of wanneer je blind zou zijn? Op Strijp-S kan tijdens GLOW NEXT gedineerd worden in het donker, om op een creatieve manier te ervaren wat het belang is van het licht om ons heen. Reserveren vooraf is noodzakelijk.
 
Afsluiten wegen binnenstad 
In samenwerking met het stadsbestuur zijn een aantal wegen in de binnenstad tijdens de openingstijden van GLOW afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit heeft mogelijk consequenties voor de bereikbaarheid. Na sluitingstijd van GLOW worden de wegen weer opengesteld. Vanzelfsprekend blijft het gebied ten alle tijden bereikbaar voor bewoners, hulpdiensten en thuiszorg. Voorafgaand aan GLOW worden de omwonenden per brief geïnformeerd.

Bezoek GLOW en GLOW NEXT, van zaterdag 8 november tot en met zaterdag 15 november 2014, iedere avond vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis. Daarnaast is GLOW ook te bekijken en beleven onder leiding van een VVV-gids, die uitgebreid informatie geeft over de projecten en de kunstenaars en daarnaast interessante weetjes over Eindhoven en de locaties op de route deelt. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.vvveindhoven.nl
 
Curatoren: Har Hollands (Har Hollands Lichtarchitect), Diana Franssen (Van Abbemuseum), Saskia van de Wiel (Curator/Kunsthistorica), Rombout Frieling (GLOW NEXT)


lees meer

Hoofdsponsors