Sluit mij
Hier volgt het scherm om je te abonneren op updates van evenement organisaties...
 

Forum of light & architecture
8 t/m 15 november 2014

Van 8 t/m 15 november 2014 vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken.
 
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe route, thema en projecten voor 2014. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.
  


 
 • VOLG GLOW

 • LIKE GLOW
 

LAATSTE NIEUWS


GLOW Eindhoven ontwikkelt internationale samenwerking

Om de innovatieve kwaliteit van het Eindhovense lichtfestival te versterken, heeft GLOW Eindhoven het initiatief genomen om een International Lightfestival Organisation op te richten. Dit is een collectief van 14 lichtfestivals uit de wereld die ervaringen uitwisselen en samenwerken bij het ontwikkelen en aantrekken van lichtobjecten.

International Lightfestival Organisation
Vanuit binnen- en buitenland is er een groeiende interesse in lichtkunst. Daarmee samenhangend stijgt de vraag naar kennis en expertise op dat gebied. Tijdens GLOW 2012 en 2013 zijn de internationale lichtfestivals in Eindhoven op bezoek geweest om de mogelijkheden van een samenwerking te bespreken. Sinds begin 2014 is International Lightfestival Organisation een feit. GLOW Eindhoven is initiatiefnemer en verzorgt het secretariaat.

Innovatie, ontwikkeling en aankoop
Lichtprojecten zijn kostbaar. Samenwerking maakt het mogelijk om de ontwikkelkosten met meerdere festivals te dragen. Hierdoor kunnen innovatieve projecten eerder gerealiseerd worden. De eerste resultaten van International Lightfestival Organisation zijn al zichtbaar geworden. Een mooi voorbeeld is het project Cloud dat vanuit het Signal Festival in Praag (oktober 2013) naar GLOW Eindhoven (november 2013) is gereisd en vervolgens ook op het I Light Marina Bay lightfestival in Singapore (maart 2014) te zien is geweest. Ook het project van het Nederlandse kunstenaars Collectief Afterlight, sinds GLOW 2011 permanent zichtbaar in de Molenstraat in Eindhoven, is al afgereisd naar Gent, Jerusalem en Cascais (Portugal).

Deelnemende lichtfestivals
 1. Durham – Lumiere
 2. Gent – Lichtfestival Gent
 3. Eindhoven – GLOW Eindhoven
 4. Helsinki – Lux Helsinki
 5. Jerusalem – Light in Jerusalem
 6. Koblenz – Lichtströme
 7. Ljubljana – Lighting Guerilla
 8. Lüdenscheid – Lichtrouten
 9. Lyon – Fete des Lumieres
 10. Portugal – Lumina
 11. Singapore – I Light Marina bay
 12. Torún – Bella Skyway lightfestival
 13. Praag – Signal festival
 14. Hamburg – Lux


lees meer