Close me
Hier volgt het scherm om je te abonneren op updates van evenement organisaties...
 

Forum of light & architecture
7 to 14 november 2015

From 7 until 14 November 2015 Eindhoven will once again be completely immersed in the light art festival GLOW. The work of around fifty artists in the form of light installations, sculptures, projections and performances provide the public with a surprising new angle on the city. GLOW is free to everyone and last year it attracted no fewer than 650,000 visitors.
Theme, route and artists will be announced later.
 
Opening hours - GLOW and GLOW NEXT
7 until 14 November 2015, Eindhoven 
Sunday to Thursday from 18:30 to 23:00 hours
Friday and Saturday from 18:30 to 24:00 hours

New
GLOW Eindhoven is currentley devoloping a new wesbite and a new App. The website will be ready in September 2015. The GLOW App based on IBeacon technology will be launched in November. 

 
  • VOLG GLOW

  • LIKE GLOW
 

LATEST NEWS


GLOW route 2015 bekend

GLOW route 2015 - Thema Natuur & Architectuur
Kunst is een nabootsing van de natuur. Natuurlijke lichtverschijnselen zijn inspiratiebron voor vele kunstenaars: het noorderlicht, de regenboog, een fonkelende sterrenhemel, de bliksem. De architectuur wordt ervaren door het voortdurende spel van licht en schaduw. Het thema vind je ook terug in de projecten en in de route van GLOW. Deze start en eindigt bij het GLOW Café, dit jaar is dat het Parktheater. Dan loopt deze over de Elzentlaan, door de Poirterslaan, voor het Van Abbemuseum langs richting het Stadshuisplein. Op dit plein vieren we het 10 jarig jubileum feest van GLOW met muziek en horeca onder de lichtbogen van De Cagna. De route vervolgt over de Oude Stadsgracht, Stratumseind, Bleekweg en Vestdijk, via Het College richting het Catharinaplein. Vanaf hier loopt de route door winkelcentrum de Heuvel, richting de Markt. De weg vervolgt via de Jan van Hooffstraat, Rechtestraat, Hooghuisstraat, richting de Paradijslaan. Bij het Anne Frank Plantsoen begint het 'groene' gedeelte richting en door het Stadswandelpark om vervolgens weer uit te komen op de Elzentlaan bij het Parktheater.

GLOW Next
About Light is het thema van GLOW Next, waar experiment met name aan bod komt in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch terrein. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten omtrent licht. Licht en energiebesparing, licht en emotie, licht en gezondheid, LED-verlichting zijn actuele thema’s. Deze worden tentoongesteld op Strijp-S tijdens GLOW NEXT, de proeftuin van GLOW met lichtprojecten van eigen bodem. 

Vanaf september komt er een nieuwe versie van de website online. In november wordt de nieuwe GLOW App gelanceerd op basis van IBeacon technologie.


read more

Hoofdsponsors