MAP

14. Lucio Linea

’s Avonds worden de takken op een speelse en mystieke wijze uitgelicht door ogenschijnlijk miljoenen vuurvliegjes die boven de straat zweven. De groene en rode punten van de lasers brengen een dynamisch lijnenspel teweeg op de oppervlaktes die ze aanraken. Op de foto’s ontknopen deze zich tot de verrassing van de fotograaf. Door de wind en de beweging van de laser komt het licht tot leven terwijl het door de bomen danst.

Lucio Linea is ontwikkeld door Troy Reugebrink en Wisse Trooster van byLight in een project van Openlight, creative lab van het Intelligent Lighting Institute van de TU/e. Zij onderzochten hoe licht het ervaren van een publieke ruimten kan beïnvloeden. In samenwerking met lichtarchitect Har Hollands.

Wisse Trooster & Troy Reugebrink
Lucio Linea is ontwikkeld door Troy Reugebrink en Wisse Trooster van byLight in een project van Openlight, creative lab van het Intelligent Lighting Institute van de TU/e. Muziek door Martijn Simkens.
+

Wisse Trooster & Troy Reugebrink

Lucio Linea is ontwikkeld door Troy Reugebrink en Wisse Trooster van byLight in een project van Openlight, creative lab van het Intelligent Lighting Institute van de TU/e.

Muziek door Martijn Simkens: Na een aantal jaar actief te zijn geweest als sessie gitarist bij artiesten als Lisa Loïs, Van Velzen en Laura Jansen richt Martijn Simkens de pijlen tegenwoordig op produceren voor artiesten, reclames en eigen acts. Daarnaast geeft hij les op de MBO muziekopleiding Rockcity Institute (klokgebouw, Eindhoven). Zelf heeft hij aan de Rockacademie in Tilburg gestudeerd, waar hij in 2008 zijn diploma ontving.