MAP

6. Magical Garden

De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft speciaal voor GLOW een 360-graden lichtobject ontwikkeld, getiteld Magical Garden. Voor deze editie heeft hij bewust voor de sfeerloze omgeving van een parkeerterrein gekozen. Met behulp van lichtkunst en soundscape, een analogie van de Engelse woorden sound en landscape dat duidt op de akoestische omgeving, transformeert hij dit gebied in een magisch wonderland. De groenvoorziening die er is, wordt door hem verlicht en versterkt.

“Ik wil een zo groot mogelijk contrast creëren met de oorspronkelijke staat van het gebied en de omgeving op een totaal nieuwe manier laten uitkomen”, aldus Kari Kola. Loop het terrein maar eens op en dompel je onder in deze mystieke sfeer. Het kunstwerk wordt geïntegreerd met het horecaplein dat zich ook op deze locatie bevindt.
Fotograaf Claus Langer

Kari Kola (Finland)
De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft de verlichting van diverse opera’s, musicals, toneelstukken, concerten, landschappen, festivals en dansstukken ontworpen en uitgevoerd.
+

Kari Kola (Finland)

De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft de verlichting van diverse opera’s, musicals, toneelstukken, concerten, landschappen, festivals en dansstukken ontworpen en uitgevoerd. Daarnaast heeft hij meerdere outdoor lichtinstallaties ontwikkeld, ‘multi-channel soundscapes’ ontworpen en heeft hij lesgegeven in verschillende lichtdisciplines.

Zijn specialiteit ligt bij het combineren van verschillende kunstvormen binnen zijn creaties. Grote, outdoor lichtinstallaties blijven echter zijn grootste passie en hier ligt dan ook zijn belangrijkste expertise.

Website: www.karikola.com

Instagram: karikolaofficial

Facebook: https://www.facebook.com/karikolaofficial/?fref=ts

Twitter: @Kari_Kola