MAP

3. Wannaplay

WANNAPLAY is een “urban playground for adults” waarin licht, muziek, stad en publiek samenkomen. Het kunstwerk bestaat uit een interactieve installatie van 16 schommels met lichtgevende zitjes. Tijdens het schommelen ontstaat er een spannend, bewegend lichtspel waarbij iedere schommel fungeert als instrument. Tezamen vormen alle schommels een orkest.

Het geluidsontwerp van Mark Thur transformeert de beweging van iedere schommel in muziek, die speciaal voor GLOW door lokale componisten is gemaakt. Door de manier waarop je schommelt, heb je dus invloed op de compositie.

WANNAPLAY is de eerste installatie van WANNAPLAYGROUND, een project van Boiten&Thunnissen. Muziektheaterregisseur Caecilia Thunnissen en scenograaf Jan Boiten voelden na jarenlang ervaring met muziektheater en concerten de behoefte om een nieuwe manier te zoeken om hedendaagse muziek dichter bij het publiek te brengen. Ze wilden het publiek uit de passieve stoel en het donkere theater halen. De rode pluche theaterstoelen zijn vervangen door bewegende schommelzitjes van licht in de nacht.

De Effenaar onderzoekt in het Poplab de popmuziek beleving van de toekomst. Zie het als de moderne versie van de muzikale Natlab experimenten van Henk Badings, Tom Dissevelt  en Dick Raaijmakers in de jaren ’50. Wat betekenen nieuwe technologieën als VR en AR bijvoorbeeld voor de manier waarop wij in de toekomst onze muziek beleven? Hoe kan popmuziek interactiever worden? De Effenaar zoekt het uit.

In de Wannaplayground installatie onderzoekt Poppodium Effenaar samen met lokale artiesten Albert Van Abbe, Sierra Romeo en RMFTM wat er gebeurt als deze artiesten hun muziek en live optredens interactief maken. Hierdoor wordt de rol van de luisteraar actiever.

Wannaplayground
WANNAPLAY is de eerste installatie van WANNAPLAYGROUND, een project van Boiten&Thunnissen. WANNAPLAY kwam mede tot stand dankzij de steun van AVRO Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, IJslander B.V., AFK, Fonds 21, Stichting Dioraphte en Apart Audio.
+

Wannaplayground

WANNAPLAY is de eerste installatie van WANNAPLAYGROUND, een project van Boiten&Thunnissen. Muziektheaterregisseur Caecilia Thunnissen en scenograaf Jan Boiten voelden na jarenlang ervaring met muziektheater en concerten de behoefte om een nieuwe manier te zoeken om hedendaagse muziek dichter bij het publiek te brengen. 

www.wannaplayground.com