MAP

L. Kei-Like EHVN

Het project Kei-Like EHVN van de Eindhovense kunstenares Tessa Koot maakt onderdeel uit van Roundabout Design. Een permanente designroute in de binnenstad van Eindhoven om de bezoekers van Eindhoven te inspireren.

Het werk komt op de grote markt in het centrum, ter hoogte van de Coolcat. Daar staat al een lantaarnpaal, die moet plaats maken. Het werk werd aan het einde van de DDW geplaatst en snel verdwijnen zal het niet. Het is de bedoeling dat het misschien wel twee of drie jaar blijft staan. “Daarom wilde ik ook lantaarnpalen, een ingreep doen in iets wat er al is. ” aldus Koot. 

“Roundabout Design” moet uiteindelijk een verbinding worden tussen design-georiënteerde instellingen zoals TAC, de DesignAcademy, het Philips Museum, de Kazerne, het Van Abbemuseum, het DesignHuis, de Schellensfabriek, het NRE-terrein en het VDMA. De Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein is daarbij het start en eindpunt.

Een ander blijvend project van Roundabout Design is het lichtkunstwerk van Ivo Schoofs op het Stationsplein "Just because you are a character, doesn't mean you have character".

Tessa Koot
+

Tessa Koot