MAP

G. Light Dome

Vorig jaar was in het winkelcentrum de Heuvel het, in opbouw zijnde, project ‘Lichtkoepel’ van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands voor het eerst in ruwe vorm te zien. Dit jaar zien wij de voltooide lichtinstallatie zoals deze oorspronkelijk bedacht was.

De eigenaar van de Heuvel, CBRE Global Investors, maakt met deze kwaliteitsimpuls Eindhoven nog aantrekkelijker als winkelstad. En het getuigt van visie dat zij  - in de lichtstad Eindhoven - kozen voor een permanente lichtinstallatie onder de grote koepel van het Forum.    

Lichtkoepel bestaat uit 121 licht doorschijnende buizen. Elke buis wordt aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de vele ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren. Geluid van 8 luidsprekers verhogen de ruimtelijke werking. Een centrale besturing zorgt ervoor dat alle bewegingen, licht -en geluidseffecten worden gesynchroniseerd om een samenhangend schouwspel te realiseren.

Geluid: Augusto Meijer. Productie: SmartLight.

Op last van brandweer kunnen hier ca 400 bezoekers tegelijkertijd het project bewonderen

Har Hollands
Design: Har Hollands. Geluid: Augusto Meijer. Productie: SmartLight.
+

Har Hollands

Har Hollands Lichtarchitect

HEUVEL Eindhoven

Over de Heuvel

Een dagje winkelen en beleven in Eindhoven begint op de Heuvel. In het hart van dé technology & design stad vindt u het grootste overdekte winkelcentrum van Eindhoven, Heuvel Eindhoven. Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en met een ruime luxe parkeergelegenheid direct onder het winkelcentrum. Met meer dan 80 fashion en lifestyle winkels, restaurants en ruimte voor entertainment bij Holland Casino en het Muziekgebouw, vindt u altijd wat u zoekt in de Heuvel.