MAP

H. Small Victims, Large Numbers

Small Victims, Large Numbers is een artistiek en poëtisch eerbetoon aan alle kinderen die in de afgelopen tien jaar in Nederland door kindermishandeling om het leven kwamen: gemiddeld zo’n 52 kinderen per jaar. Creatief collectief Power of Art House wil met het kunstwerk een indringend licht schijnen op alle kinderen die slachtoffer werden - en worden - van huiselijk geweld. Doel is om op kunstzinnige en inspirerende wijze het publieke debat over dit thema op gang te brengen.

Small Victims, Large Numbers was afgelopen juni te zien op het Museumplein in Amsterdam. Het kunstwerk kreeg toen al veel (media)aandacht. Tijdens GLOW zal een 'special edition' van de installatie, die specifiek voor GLOW ontwikkeld werd, te zien zijn. In het kader van de Week tegen de Kindermishandeling, van 14 t/m 20 november, zal het kunstwerk tevens op meerdere plekken in het land verschijnen.
Fotograaf Claus Langer

Power of Art House
Power of Art House is een artistiek collectief en denktank van designers, sociaal-cultureel ondernemers, producenten en andere creatieve denkers. Middels artistieke interventies wil Power of Art House beladen of moeilijke onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek en het publieke debat op gang brengen.
+