MAP

GLOW Museum Special

Het Van Abbemuseum presenteert tijdens GLOW 2016 de tentoonstelling ‘A Place Beyond Belief’. Een kunstproject, bestaande uit 10 kunstwerken, over de perceptie van realiteit en illusie, gecreëerd door licht.

Licht geeft objecten hun visuele realiteit en maakt ze daardoor haast tastbaar voor het publiek. Omdat we meestal onze ogen letterlijk geloven, realiseren we vaak niet dat licht altijd in beweging is. Wanneer het beelden creëert, verandert het onze daadwerkelijke waarneming.

Op geheel eigen wijze vertonen de kunstwerken de illusie van constant veranderende ruimtes. Zij richten zich op en spelen met de flinterdunne lijn tussen wat we waarnemen en wat we dénken waar te nemen. Alle kunstenaars combineren de dynamiek van licht, technologie en kunst. Ze veranderen ons realiteitsgevoel door het creëren van deze illusies die ons waarnemen uitdagen. Samen vormen zij ‘A Place Beyond Belief’.

Een bijzonder gegeven is de unieke samenwerking binnen dit project tussen de TU/e, Ambianti BV en het Van Abbemuseum. De Universiteit en het Van Abbemuseum zijn beiden jubilarissen dit jaar. Om dit te vieren, koppelen deze wereldwijd gerenommeerde instituten op bijzondere wijze kunst aan technologie. Zwevend boven het oppervlak van de vijver op het TU/e terrein wordt een projectie gerecreëerd van het kunstwerk ‘Licht-Raum-Modulator’ van de Hongaarse kunstenaar László Moholy-Nagy, één van de 9 kunstwerken in de tentoonstelling.

De Museale is een betaald project. Ingang via voorzijde Van Abbemuseum (Wal). Kaartverkoop vindt plaats buiten vóór de ingang van het museum.

  • Entreeprijs € 5,- p.p. (online ticketverkoop € 4,- p.p.)
  • Kinderen tot 12 jaar gratis
  • Museumjaarkaarthouders gratis

Openingstijden GLOW Museum Special:

Za. 12 en zo. 13 nov.      11.00 tot 24.00
Ma. 14 nov.                      17.00 tot 23.00
Di. 15 en woe. 16 nov.   11.00 tot 23.00 
Do. 17 nov.                      11.00 tot 23.00 (museum tot 21.00)
Vrij. 18 en za. 19 nov.     11.00 tot 24.00
Zondag 20 nov.               11.00 tot 17.00

Tijdens de glow special zijn de volgende 9 werken binnen te bezichtigen:
Adam Barker-Mill, Gianni Colombo, Laszlo Moholy-Nagy, Mike Rijnierse & Willem Marijs, Nathan Coley, Pink Twins, Jimi Kleinbruinink, Tom Dekyvere en Dan Flavin
+

Adam Barker-Mill, Gianni Colombo, Laszlo Moholy-Nagy, Mike Rijnierse & Willem Marijs, Nathan Coley, Pink Twins, Jimi Kleinbruinink, Tom Dekyvere en Dan Flavin