10e GLOW Eindhoven sluit af met recordaantal bezoekers
17 november 2015

10e GLOW Eindhoven sluit af met recordaantal bezoekers

Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven heeft opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken: 730.000 mensen bezochten van 7 tot en met 14 november 2015 de bijzondere lichtprojecten in Eindhoven. GLOW werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

Publieksfavorieten
Met zowel spectaculaire projecties als ingetogen werken wisten zij het publiek te raken. Grote favorieten in het Stadswandelpark waren de serene lichtprojecties op de bomen die zo een natuurlijke kathedraal vormde ondersteund met prachtige muziek en de 12 meter hoge vuur tornado. Daarnaast de feeërieke Kroonlichters gemaakt door 2500 kinderen. Ook het bijzondere werk van Quayola met het veranderende landschap in de penseelstreken van Van Gogh werd gewaardeerd. Op het Catharinaplein stond men geboeid met 3D brilletjes te kijken naar de projectie op de Catharinakerk. En natuurlijk was het Stadhuisplein gehuld in de lichtjes van De Cagna ondersteund door de muziek van Guus Meeuwis, de grote publieksfavoriet in het centrum. Daar bleef men ook hangen om te kletsen of om iets te eten en te drinken. Van de GLOW Specials heeft het project Hidden Towers op de Markt de meeste indruk gemaakt.

GLOW NEXT
Het publiek trok meer dan eerdere jaren ook naar GLOW NEXT op Strijp-S. De sfeer was goed en gemoedelijk, kleinschaliger met een ander publiek dan in het centrum. Het Veemgebouw had drie projecten en werd druk bezocht. Op de 9e verdieping werden de zintuigen wakker geschud met Strobogrid, op de 8e kon je onderdompelen in het LightLab Quartet en Membrane Cube. Het project in het MU, Reflecting Holons was zeker het meest fotogenieke werk van GLOW NEXT.

GLOW Run
Voor het eerst vond er een afsluitend evenement plaats. Op zaterdagavond om 23.00 uur startte de hardloopwedstrijd vanaf GLOW Next op Strijp-S door het Philips Stadion langs de projecten van GLOW richting het Stadhuisplein. Door de GLOW t-shirtjes van de 3.000 deelnemers werd de run een lichtproject op zich. De finish werd ingetogen gevierd vanwege de aanslag in Parijs. Na een minuut stilte werd nog eenmaal het lied van Guus Meeuwis gedraaid en was de verbroedering op het Stadhuisplein voelbaar.

Wil je nog nagenieten van GLOW? Check dan de virtual reality link, daar vind je ook de filmpjes van de GLOW Trein Experience van de NS en The Virtual GLOW Tour.