GLOW Eindhoven - De route 2017
26 juni 2017

GLOW Eindhoven - De route 2017

Van 11 t/m 18 november 2017 staat de kern van de stad weer bol van lichtkunst. Komend jaar voor de 12de maal. Een expositie in de openbare ruimte van zo’n 29 lichtkunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute van ongeveer 6 km. Deze loopt dit jaar door het centrum van de stad. De innovatieve unieke projecten gemaakt door jonge talenten zijn gecentreerd op het industriële NRE terrein, aan de route. Het thema dit jaar is ‘The Source’, uitgaande van de bron van licht. Dit thema is als opdracht meegegeven aan alle lichtkunstenaars, wat nu al een verrassende variatie oplevert. 

De route
De GLOW route bedraagt gemiddeld 6 km en loopt door het centrum. De start is bij Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein. Vandaar gaat deze via het Beursgebouw, 18 Septemberplein, achter de Nieuwe Emmasingel door naar het Lichtplein, Philips Stadion en de Moskee. Terug richting het centrum via het Wilhelminaplein, De Bergen en het Stadhuisplein. De GLOW Art Special vindt plaats in het Van Abbemuseum. De route volgt langs de Dommel, via het kanaal naar het NRE terrein. Vervolgens gedeeltelijk over de Parklaan, langs Villa de Laak, de Effenaar en het nieuwe Student Hotel, weer terug bij het beginpunt. 

De GLOW route staat vanaf heden online. De nieuwe interactieve kaart met GPS voorziening is beschikbaar vanaf september. Wegens succes sluit GLOW dit jaar voor de 3e maal af met een GLOW Run van 5 km langs de projecten. Een gezellige funrun voor jong en oud.