Kies een route
21 oktober 2016

Kies een route

De lichtkunstwerken worden met elkaar verbonden middels een looproute, bestaande uit twee lussen. De blauwe City-route door het centrum van Eindhoven. Hier vind je projecten met gigantische 3D-video mapping op gebouwen,  het kinderkunstproject en interactieve schommels. De oranje Science-route leidt je over het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hier zie je unieke, innovatieve projecten die voor het eerst het licht zien. Op beide routes kom je horecapleinen tegen met verrassende, inspirerende concepten die passen bij de uitstraling van GLOW.

Kies een route
Je wandelt elke route in ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het is handig om vooraf een keuze te maken welke route je wilt nemen. De blauwe City-route door het centrum of de oranje Science-route over het TU/e terrein. Anders dan voorgaande jaren wordt GLOW Next dit jaar geïntegreerd in de hoofdroute. Daarmee is het toegankelijker voor een groter publiek. Op gloweindhoven.nl en in de GLOW App 2016 (te downloaden vanaf 31 okt.) vind je informatie en beelden van de projecten.


Bijzondere Lichtkunstprojecten

Op het stadhuis op de City-route wordt dit jaar een 3D film geprojecteerd, waardoor het gebouw lijkt te bewegen en letterlijk op je af komt. Het project 'Axioma' is gemaakt door Onionlab, inmiddels een publiekslieveling.  In het kader van het jaar van Jeroen Bosch wordt het prachtige drieluik ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch tot leven gebracht op de Catharinakerk. Het Dela gebouw wordt dit jaar omarmd en vastgehouden door 12 meter hoge, lichtgevende mensachtige figuren die lijken te zijn neergestreken van een andere planeet ‘Fantastic Planet’.
Op de Science-route op het TU/e terrein staat het project 'Exploding Wire', die een recordpoging gaat ondernemen om de ‘langste beheersbare blikseminslag ooit' te genereren. Het levensgrote 'LumenUs' reageert op de impulsen van het GLOW publiek en is gemaakt door Eindhovense studenten. Bijzonder dit jaar is de unieke samenwerking tussen de TU/e en het Van Abbemuseum; beiden jubilarissen. Om dit te vieren, koppelen deze gerenommeerde instituten op bijzondere wijze kunst aan technologie. In de vorm van een hologram, zwevend boven het oppervlak van de vijver op het TU/e terrein, wordt een projectie gerecreëerd van het kunstwerk ‘Licht-Raum-Modulator’ wat in het Van Abbemuseum staat.