Ronald Ramakers, nieuwe directeur GLOW Eindhoven
9 april 2016

Ronald Ramakers, nieuwe directeur GLOW Eindhoven

 

Ronald Ramakers, afkomstig uit de artistieke, technische en bestuurlijke kant van de theaterwereld, volgt per 1 juni 2016 Eric Boselie op in de functie van directeur. Ramakers: "GLOW spreekt haar ambitie uit om de komende jaren verder te groeien in de wereldtop van lichtfestivals. Het is een fantastische uitdaging om deze ambitie mede vorm te geven..."

De nieuwe directeur heeft zijn wortels in het theater liggen. In eerste instantie als lichttechnicus en lichtontwerper, later als regisseur. Zijn carrière kenmerkt zich door een samengaan van artistieke ambitie en leidinggevend talent. Na zijn opleiding op de theaterschool in Amsterdam, heeft hij als kunstenaar gewerkt. De afgelopen 10 jaar was hij werkzaam binnen het management van het commercieel technisch bedrijf Phanta Visual. Daar heeft hij zich de laatste jaren verdienstelijk ingezet op de aanbesteding van de AV-installatie van het Rijksmuseum en de ontwikkeling van het interactieve lichtkunstwerk 'Trust de Cloud'.

Eric Boselie heeft GLOW als bestuurder mede opgestart en groot zien worden. "Een geweldige bewogen tijd, enorm leerzaam ook. Nu is het tijd om los te laten en me te focussen op mijn functie als directeur-bestuurder bij Stichting Eindhoven Marketing. Wij denken in deze kandidaat een goede opvolger te hebben gevonden die met name op creatief en artistiek niveau en met technische kennis van licht, GLOW Eindhoven naar een hoger level kan tillen".