Vincent van Gogh op GLOW
27 oktober 2015

Vincent van Gogh op GLOW

GLOW pakt uit met bijzondere lichtprojecten in het thema Natuur & Architectuur. Daarin zijn twee grote lichtprojecten op de GLOW route geïnspireerd op het werk van de schilder Vincent van Gogh en uitgevoerd met de nieuwste technologieën.

LIGHT STUDY - LÁSZLÓ ZSOLT BORDOS

Voor Vincent van Gogh was het licht in een schilderij, wanneer het klaar was, een vast gegeven. Maar 125 jaar later is een enkele lichtkunstenaar in staat dat licht te laten bewegen. Het vormde een fascinerend uitgangspunt voor de Hongaarse lichtkunstenaar Laszlo Szolt Bordos. GLOW vroeg hem in het kader van het Vincent van Gogh jaar 2015 een nieuw werk te creëren geïnspireerd op het werk van Van Gogh. Bordos koos voor het werk De Aardappeleters en vroeg zich af wat er gebeurt wanneer het licht in het schilderij verandert.

PLEASANT PLACES - QUAYOLA
Pleasant Places bestaat uit een reeks van digitale schilderijen die de grens verkennen tussen letterlijke weergave en abstractie. Quayola is daarvoor teruggekeerd naar het platteland van Van Gogh: de Provence. De vertrouwde landschappen werden gefilmd in ultra-hoge-definitie en vervolgens met software bewerkt tot een abstract en levend beeld.