Winnaar Foederer Talent Award - Jonas Vorwerk
26 juni 2017

Winnaar Foederer Talent Award - Jonas Vorwerk

Talentontwikkeling op GLOW
GLOW heeft de ambitie om meer ruimte te bieden aan talenten om zich te ontwikkelen op het gebied van licht, lichtkunst en techniek. Een kweekvijver voor ‘bright talents’ dus. Om ze later een podium te bieden op GLOW, maar ook om ze uit te zetten op andere lichtfestivals wereldwijd, met de boodschap; Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst.

Winnaar Foederer Talent Award
Een mooi voorbeeld van talentontwikkeling op GLOW Eindhoven is de samenwerking met de Foederer Talent Award, een initiatief van Crowe Horwath Foederer. Anders dan voorgaande jaren zal dit jaar de winnaar van de Talent Award, gesteund door Philips Lighting en Stichting Foederer Talentenfonds, een groot lichtkunstwerk neerzetten op de hoofdroute van GLOW. Een mooie kans voor een startende lichtkunstenaar.

Op maandag 26 juni streden 9 genomineerden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam om deze titel. Door middel van een pitch presenteerden zij hun concept aan de vakjury. De jury was unaniem en de winnaar is Jonas Vorwerk. Een beeldend kunstenaar afkomstig uit Eindhoven, inmiddels woonachtig in Rotterdam. Het werk wat hij presenteerde heeft de naam Lichthouders. Grote lichtgevende en geluidmakende cirkels toegepast op de 'footprint' van de oude gashouders op het NRE terrein. Doorslaggevend was de combinatie tussen licht en geluid en de connectie met de stad Eindhoven.

GLOW Next
Dit jaar staan de unieke innovatieve projecten van GLOW Next op het NRE terrein. Hier zijn de talenten en studenten te vinden met lichtprojecten die nieuwe lichttechnieken laten zien.

Lees hier ook het artikel in het ED