MAP

2. #GLOWING

‘Bilder und Klänge erzählen Geschichten... Stefan Keim, cultuurjournalist.

GLOWING is een stedelijke licht- en geluidsinstallatie die speelt met alle zintuigen. Het parcours van het festival leidt door de Expeditiestraat en daarmee dus door een stedelijk-industrieel bepaalde stratensituatie. Zowel die speciale sfeer als het architectonische karakter van de Expeditiestraat, met zijn door de dwarsbalk in drieën gedeelde karakter, definiëren de ruimtelijke opzet van de scene.

De zon, als oorsprong van het leven. Het vuur, als bron van warmte en cultuur. Deze twee sterke emotionele en associatieve grondprincipes vormen het conceptuele uitgangspunt van deze productie. Publiek wordt in dit spektakel één met de hele scene, die alle zintuigen beroert en echt een fysieke uitleg van kunst en natuur geeft. De toeschouwers doorkruizen een soort tunnel die aan een kant met zwarte molton is bekleed, en het zicht op een vuurscene vrijgeeft. Alle wanden vormen samen vlammenzee. Dit vuur kent geen begin en geen einde, enkel eindeloos gloeiende vlammen, akoestisch ondersteund door muziek met subsonische effecten.

 

Forum Interart
Het Duitse gezelschap ‘Forum Interart’ wordt geleid door regisseur Wolfram Lenssen.
+

Forum Interart

Het Duitse Forum Interart werkt vanuit Dortmund en wordt geleid door grootmeester-regisseur Wolfram Lenssen. Forum Interart heeft vooral in Duitsland maar ook elders spectaculaire ensceneringen van mensen, landschap, architectuur en hele steden gemaakt. Met de nieuwste middelen en met nauwe samenwerking met internationaal toptalent; musici, artiesten, schrijvers, toneelspelers, licht- en videokunstenaars, ontstaan zinnelijke performances.

Video compilatie van eerder werk van Forum Interart

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie