MAP

12. Lichthouders

Gashouder-EIndhoven-uitsnede.jpgHet lichtkunstwerk verwijst naar de gashouders die vroeger op het NRE terrein stonden, in de vorm van grote ronde opslagruimtes. Op drie van deze 'footprints' worden ronde metalen metershoge constructies geplaatst met lichtelementen. Deze elementen brengen een lichtspel voort in combinatie met geluid. Dit geluid verwijst weer naar de vroegere elektronische muziek van Dick Raaijmakers die onder meer werkte in het voormalige Natlab van Philips. En zo is de cirkel rond.

Het project van Jonas Vorwerk is als winnaar uit bus gekomen uit ruim 150 aanmeldingen voor de Foeder Talent Award. Op maandag 26 juni jl. presenteerden de laatste 9 genomineerden hun plannen aan de vakjury bestaande uit; Ronald Ramakers (directeur GLOW), Tom Weerts (Technisch Productieleider GLOW), Frank van der Vloed (CEO Philips Lighting Benelux), Petra Hulst, (architectural lighting designer bij Philips Lighting), Elcke van Gorkum (winnares FTA 2016), Johan Daams (CEO Crowe Horwath Foederer) en Rob Schoonen (Art Editor Eindhovens Dagblad).   

Dit werk is mogelijk gemaakt door Stichting Foederer Talentenfonds en Philips Lighting Benelux.

Schrijf je nu in voor de Foederer Talent Award 2018

Jonas Vorwerk
Beeldend kunstenaar, afkomstig uit Eindhoven, inmiddels wonend in Rotterdam. Winnaar van de Foederer Talent Award 2017.
+

Jonas Vorwerk

Jonas is een multimedia kunstenaar die een omgeving creëert die de connectie legt tussen de digitale wereld en tastbare ervaringen.

www.jonasvorwerk.nl

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie