MAP

17. Story of Light

‘Ooit misten we licht en nu missen we de duisternis. Allebei hebben we ze nodig.’ Kari Kola

Story of Light is als installatie een vertelling over uitvindingen en de geschiedenis van het licht. Het is een eer om een werk te mogen maken voor de Philips Villa, vindt kunstenaar Kari Kola. Philips heeft meer invloed op licht gehad dan welk ander bedrijf dan ook. We gaan terug naar de tijd dat er geen enkel ander licht bestond dan natuurlijk licht, naar de tijd van de uitvindingen en van de historie door naar de toekomst. Met deze elementen is een verhaallijn uitgestippeld die wordt verteld door middel van meerdere technieken: ledmuren, op led gebaseerde lichtlapwerken, PANI – projecties en gecomponeerde geluidslandschappen.

Story of light is speciaal gemaakt voor GLOW 2017 en site specifiek voor de Philips Villa. Kari Kola combineert vele aspecten van licht in deze verhaallijn, want licht heeft invloed op ons allemaal. 

Concept / Artistic & technical production: Kari Kola, Video animations: Tiia Pulkkinen Music: Ilmari Tiitinen
De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft de verlichting van diverse opera’s, musicals, toneelstukken, concerten, landschappen, festivals en dansstukken ontworpen en uitgevoerd.
+

Concept / Artistic & technical production: Kari Kola, Video animations: Tiia Pulkkinen Music: Ilmari Tiitinen

De Finse Kari Kola is lichtkunstenaar. In een land waar het licht, of het gebrek daaraan, de bewoners parten speelt; de zomerzon weet er van geen ophouden, en in de winter wordt het er veel te laat licht en veel te vroeg weer donker. Een logischer plek voor de geboorte van een lichtkunstenaar is niet te bedenken. Kari’s imposante werk reist over de wereld. Hij ontwikkelde het concept en deed de artistieke en technische productie voor Story of Light. De video animaties werden gemaakt door Tiia Pulkkinen en de muziek is van de hand van Ilmari Tiitinen.

www.karikola.com

Website: www.karikola.com

Instagram: karikolaofficial

Facebook Kari Kola

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie