MAP

Lichtshow 'Once Upon a Light' - Philips Stadion

Tijdens deze half uur durende lichtshow-performance op een 60-meter podium in het Philips Stadion, word je meegezogen in een verhaal over Eindhoven Lichtstad met 3D- projecties, muziek, urban dansers en special effects. Een prachtige combinatie van mens en techniek die lijken samen te vloeien op het podium. Er ontstaat een beweging tussen perceptie en illusie, gedragen door spectaculaire muziek.

De groots opgezette performance 'Once upon a Light', is gemaakt door TWOFIFTYK, in samenwerking met Eindhovens elektronische live-act Showtek, 4AV, Dynamo, Eyesupply, Vention Technologies, LastBlast & The Art of Light en vertelt het verhaal over de de geschiedenis en ontwikkeling van licht binnen de stad Eindhoven. Vanaf de eerste luciferfabriek tot de gloeilamp tot waar we nu staan met licht. De 'makers' bevinden zich allemaal in Eindhoven en weten als geen ander wat licht voor Eindhoven betekent. Hoe kun je dat beter beleven dan met licht zelf.

Dit is het derde jaar dat Dynamo met GLOW samenwerkt en mede interactieve lichtkunstwerken creëert en daar actief talenten uit Eindhoven bij betrekt uit verschillende disciplines.

Met dank aan Philips Stadion | PSV

TWOFIFTYK + ShowTek, 4AV, Dynamo, Eyesupply, Vention Technologies, LastBlast, The Art of Light
+

TWOFIFTYK + ShowTek, 4AV, Dynamo, Eyesupply, Vention Technologies, LastBlast, The Art of Light

TWOFIFTYK ontwerpt concepten, podia en shows voor grotere dancefeesten zoals The Flying Dutch, Electric Zoo New York en artiesten waaronder Armin van Buuren. Vanuit hun kantoor op Strijp-S werken ze samen met de beste concept developers, designers, interactieve technology developers en show directors. TWOFIFTYK is al meerdere jaren verbonden aan GLOW Eindhoven. Vorig jaar tijdens GLOW trokken ze op de Smalle Haven veel publiek met het project Flux Apparition (urban dansers in een 3D lichtprojectie). 

Showtek is een wereldbefaamd DJ-duo uit Eindhoven, met hart voor de stad. Zij produceren een onderdeel van de muziek voor de lichtshow. 

Once upon a Light is opgezet in samenwerking met:
4AV | Dynamo | Eyesupply | LastBlast | The Art of Light I Vention Technologies