MAP

13. Atmorama - GLOW NEXT

‘Sfeervol, industrieel, magisch’

Atmorama is een grote arenavormige lichtinstallatie. De installatie omringt de bezoekers met honderden gerecyclede TL-buizen, aangestuurd door een eigen speciaal voor dit werk ontwikkelde techniek. De onorthodoxe manier van aansturen zorgt ervoor dat de buizen op mysterieuze wijze draadloos en contactloos oplichten. De aansturing van het licht werkt samen met sfeervolle geluiden, hierdoor creëert Atmorama een magische atmosfeer. De TL-buizen die gebruikt worden zijn doorgebrand, en geven daardoor ieder een iets andere kleur licht.

Atmorama is voortgekomen uit een lang proces van brainstormen tussen vier ‘Willie Wortel-studenten’ van de Fontys Hogeschool Engineering. Uiteindelijk kozen zij voor Atmorama als concept omdat ze wilden toveren en het mysterieuze effect van oplichtende edoch niet-aangesloten TL-buizen wilden tonen. Ze geven op deze manier defecte TL-buizen een tweede leven en gebruiken nieuwe technieken die zij zo ook direct kunnen testen.

Studenten Fontys Hogeschool Engineering
Atmorama werd gemaakt door getalenteerde studenten van Fontys Hogescholen Eindhoven en Venlo: Tim Janssen, Jesse Verhage, Max van der Oest en Bart Tijmensen.
+

Studenten Fontys Hogeschool Engineering

Atmorama is mede mogelijk gemaakt door: DAF, Vanderlande, OGD, Nexperia, Demcon en Fontys Hogeschool Engineering.

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie