MAP

15. Connect

‘We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep.’  William James

De installatie Connect gaat over verbinding. Gedachtes wisselen zich vaak razendsnel af, onverbonden en los van elkaar: zelden zitten ze op één lijn. Dat inspireerde de studenten van SintLucas om na te denken over het concept verbinden, en ze kwamen op een idee van lijnen. Ze wilden lijnen trekken tussen mensen. Aan beide zijden van de weg komt een verhoogd plateau met hierop een druksensor. Op die plateaus staan rechtopstaand lichgevende buizen die druk van kleur veranderen. Als beide voetsensoren op het plateau ingedrukt zijn, volgen de kleuren van beide plateaus elkaar, komen tot rust en symboliseren zo de verbinding tussen mensen.

Connect daagt het GLOW publiek uit om de rust te laten wederkeren door te verbinden: letterlijk te verbinden met de andere zijde van de weg. Deze studenten leren de drukke stadmensen een lesje!

SintLucas MBO
Het werk is bedacht door Daan van der Cruijsen, Kaspar Daamen, Dian van den Heuvel & Hugo Bosmans.
+

SintLucas MBO

SintLucas MBO Eindhoven is een bijzondere school. De school ontwikkelt zich als een creative community die middenin de samenleving staat. Binnen en buiten de school, online en via social media, 24/7 en over de landsgrenzen heen werken de mensen van SintLucas samen aan een toekomst in de creatieve industrie voor een geïnspireerde groep studenten. De opleidingen vallen binnen de richtingen Vormgeven & concept, Vormgeven & ambacht, Vormgeven media & technologie en Evenementenmanagement & mediaproductie.

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie