MAP

19. Moving Light - GLOW NEXT

‘Het wonder van licht is hoe krachtig deze ontastbare energie ons lijfelijk beweegt.’

Moving Light is een interactieve installatie die reageert op de bewegingen van mensen. Het maakt daarmee het publiek medeplichtig aan de schoonheid van de kunst: iedereen wordt een kunstenaar! Door samen te bewegen creëren ze een gezamenlijk lichteffect. Hoe meer energie mensen in hun beweging stoppen, en hoe meer mensen er mee doen, hoe spectaculairder het lichtspel zal zijn. Neem je hele familie, je schoolklas, je voltallige team collega’s mee, trek makkelijke kleding aan en kom samen bewegen! Het lichtobject heeft de vorm van een tesseract, een vierdimensionaal object, ook wel de hyperkubus genoemd. Een tesseract is een manier om in drie dimensies een vierdimensionale kubus uit te beelden. Toeschouwers kunnen het licht met hun eigen bewegingen in vier dimensies rondsturen.

Dit lichtkunstwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Intelligent Lighting InstitutePhilips LightingStudent Hotel Eindhoven, 4TU.Federation en Crowdflow Research Group, TU/e.

PHILIPS LIGHTING RESEARCH + TU/E + 4TU
Philips Lighting Research, TU Eindhoven Intelligent Lighting Institute, Crowdflow Research Group en 4TU.Federation werkten samen om Moving Light te realiseren.
+

PHILIPS LIGHTING RESEARCH + TU/E + 4TU

Het TU/e Intelligent Lighting Institute (ILI) onderzoekt nieuwe intelligente lichtoplossingen, mogelijk gemaakt pp grote schaal door de introductie van ledtechnologie. Philips Lighting maakt licht om mensen gelukkiger en veiliger te laten zijn, licht dat inspireert, vermaakt, informeert, steden meer leefbaar maakt en de dagelijkse behoefte van mensen bevredigt. De Moving Light installatie is gecreëerd door Alessandro Corbetta, Maurice Donners, Antal Haans, Fedosja van der Heijden, Matthijs Hoekstra, Ion Iuncu, Werner Kroneman, Timo LeJeune, Martijn Hultermans, Sjoerd Mentink, Randi Nuij, Sara Schippers, Federico Toschi, Marius Trouwborst, Sander van de Wijdeven en Walter Willaert, in samenwerking met Studio Lucifer en Studio Philip Ross.

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie