MAP

A. Don't break the sound barrier

‘Be careful everybody, don't be too loud, or you’ll break the sound barrier!’

Don't break the sound barrier is een installatie met een interactieve led-grid dat alleen tijdens de GLOW festivalperiode reageert op geluiden onder zich. Als toeschouwers moeten jullie met elkaar samenwerken om alle verborgen visuals te ontdekken. Wat kun je creëren door samen met een groep te zingen?

Ellen de Vries / Het Lux Lab
Concept/ lighting design: Ellen de Vries/ Het Lux Lab Realisation: LivingProjects Sound engineering: Klundert Muziek Oisterwijk Controls engineering: Bas Hoksbergen / Pharos Architectural Controls
+

Ellen de Vries / Het Lux Lab

Ellen de Vries, geboren onder de rook van ‘lichtstad’ Eindhoven, raakte al jong geïnspireerd door het fenomeen licht. Ze begint als lichtontwerper voor theater- en videoproducties, maar maakt na enige tijd van experimenteren de overstap naar Philips Lighting.
Hier komen de passie voor de poëzie van verlichting en de technische kant van verlichten bij elkaar. Hieruit ontwikkelde ze een persoonlijke benadering, waarbij licht wordt gebruikt als ontwerpmiddel om ruimtes te vormen en hierdoor te veraangenamen voor mensen. Randvoorwaarden als duurzaamheid en kennis van de richtlijnen zijn vanzelfsprekend.

In 2004 heeft Ellen ‘HET LUX LAB’ opgericht waar deze benadering van licht centraal staat. Met ‘HET LUX LAB’ heeft Ellen de Vries verschillende licht masterplannen gemaakt voor steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Almere, Breda, ’s-Hertogenbosch, en Middelburg.

Daarnaast ontwikkelt en realiseert ze concepten voor tijdelijke projecten zoals tijdens de Dutch Design Week of lichtkunstfestivals zoals GLOW. Deze concepten vormen vaak de basis voor wetenschappelijk onderzoek. De uitkomst van dit onderzoek fungeert dan weer als start voor nieuwe ideeën.

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie