MAP

F. Drijflanden

‘GLOW for kids; succesformule die scholieren doet toveren met licht!’CultuurStation-logo.png

Alweer Voor het zevende jaar op een rij organiseert CultuurStation een project voor leerlingen in het primair onderwijs. Na de Lampenkappen (2011), de Bloemenzee (2012), de Fladderaars (2013), de Squares (2014), de Kroonlichters (2015) en de Cocons (2016), maken ruim 1100 leerlingen uit de groepen 5 en 7 van twintig basisscholen in Eindhoven dit jaar DRIJFLANDEN. 
Met verschillende neonmaterialen en technieken maken de kinderen maquettes van hun eigen verzonnen eiland. Deze lichtgevende eilanden komen in de Dommel te drijven. De eilanden zullen met blacklight worden aangelicht en vormen zo samen het lichtkunstwerk van de Eindhovense scholen. Als kind in Eindhoven leer je al jong te toveren met licht!

Deelname 2017: 30 scholen met in totaal 100 klassen, tesamen ruim 2200 leerlingen. Ter inspiratie nemen 20 leerkrachten deel aan de workshop.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Harry RoumenFonds.

Basisschoolleerlingen + Cultuurstation & Scharrelkunst - Sabien Rutten
In samenwerking met Stichting CultuurStation is beeldend kunstenaar Sabien Rutten de drijvende kracht achter DRIJFLANDEN.
+

Basisschoolleerlingen + Cultuurstation & Scharrelkunst - Sabien Rutten

In samenwerking met Stichting CultuurStation is beeldend kunstenaar Sabien Rutten de drijvende kracht achter DRIJFLANDEN.

CultuurStation verbindt scholen in Eindhoven met lokale culturele aanbieders en kunstenaars om kinderen artistiek te inspireren. Om leerkrachten te ondersteunen ontwikkelden zij een lesbrief voor het ontwerpen en vervaardigen van de DRIJFLANDEN. Ook is er een demonstratie waarin scholen lesideeën, kunstzinnige tips, aanwijzingen over het materiaalgebruik en technische mogelijkheden aangereikt krijgen.

De afgelopen jaren is GLOW for KIDS een succesformule gebleken. Het project draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, maar biedt hen ook een bijzondere ervaring: in gezelschap van ouders, leerkrachten of andere kinderen te midden van de GLOW-projecten hun eigen kunstwerk ontdekken.

 

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie