MAP

Just because you are a character, doesn't mean you have character

Ivo Schoofs was eerder te gast bij GLOW met zijn Large Pendulum Wave en met het project Large Fire Tornado. Beide installaties maken inmiddels een succesvolle tour langs vele prominente festivals wereldwijd. 'Just because you are a character, doesn't mean you have character.' is een 21 meter hoge, installatie van deze Eindhovense lichtkunstenaar.

In dit grote, kinetisch interactieve lichtkunstwerk verandert rotatie in translatie. Door middel van het gekleurde licht en de beweging ontstaan nieuwe karakters; een nieuwe Eindhovense beeldtaal, die zowel vervreemdt als verbindt. De repeterende, wonderlijke beweging daagt de kijker uit telkens nieuwe structuren te ontdekken.

RoundaboutRoundabout-design-logo.png

Dit project maakt onderdeel uit van Roundabout Design, een permanente designroute in de binnenstad van Eindhoven om de bezoekers van Eindhoven te inspireren. Deze “Roundabout Design” moet uiteindelijk een verbinding worden tussen design-georiënteerde instellingen zoals TAC, de Design Academy, het Philips Museum, de Kazerne, het Van Abbemuseum, het DesignHuis, de Schellensfabriek, het NRE-terrein en het VDMA. De Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein is daarbij het start en eindpunt.

Fotograaf Claus Langer

Ivo Schoofs
The work of Ivo Schoofs (1972) is often based on natural and physical phenomena, i.e. movement, gravity, heat, and light.
+

Ivo Schoofs

Het werk van Ivo Schoofs (1972) is vaak gebaseerd op natuurlijke en natuurkundige verschijnselen, bijvoorbeeld beweging, zwaartekracht, hitte en licht. Door grootschalige audiovisuele installaties, biedt het werk de toeschouwer(s) een ervaring waarin men mee terug wordt genomen naar de basis van de krachten van de natuur. Technologie en wetenschap worden zichtbaar gemaakt en soms, indien mogelijk, zelfs begrijpelijk. De ‘black boxes’ worden geopend, de olie kun je ruiken en de motoren draaien. Nieuwe, zintuiglijke ervaringen en inzichten worden gevormd op basis van de natuur.

Links
http://justbecause.nu/

http://Largependulumwave.nl

http://Largefiretornado.nl

http://Kinetichumor.nl

 

foto: Bart van Overbeeke Fotografie