10 t/m 17 november 2018

Glow eindhoven

De twaalfde editie van het internationaal lichtkunstfestival GLOW Eindhoven werd in 2017 bezocht door 740.000 mensen. Vooral op de openingsavond stroomde de stad in een recordtempo vol met bezoekers voor GLOW. Meer dan ooit was er dit jaar een mix van internationale en Eindhovense lichtkunstenaars, met een focus op lichtkunst en talentontwikkeling. Dit leverde een gevarieerd lichtkunstfestival op.

In 2017 stond het lichtkunstfestival in het teken van 'The Source'. Een gratis looproute door het centrum van de stad voerde je langs ruim 30 lichtprojecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Daarnaast waren er diverse side events en twee GLOW Specials; de lichtshow-perdormance en de museum special. De lichtshow-performance in het Philips Stadion was maar liefst negen keer uitverkocht. GLOW Eindhoven vond plaats van 11 t/m 18 november 2017.Jouw project(ie) op GLOW 2018?

De inschrijving voor de Foederer Talent Award is weer begonnen. De winnaar van deze wedstrijd mag zijn of haar lichtkunstproject(ie) onder begeleiding van professionals realiseren op GLOW 2018.

Stuur je portfolio en motivatie voor deelname in en maak zo kans om je concept voor een projectie te mogen pitchen voor een vakkundige jury. De winnaar van vorig jaar, Jonas Vorwerk, stond met zijn lichtinstallatie Lichthouders op GLOW 2017.

Inschrijven Foederer Talent Award