Locatie
HEUVEL

Winkelcentrum Heuvel zet de traditie van de afgelopen jaar voort en presenteert ook deze GLOWeditie de installatie ‘Dome of Light’.

De installatie bestaat uit 121 lichtdoorschijnende buizen. Elke buis is aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de diverse ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren.

Door de lichteffecten, die direct door de buizen wordt gegenereerd, ontstaat er een schouwspel van bewegende kleurpatronen door de reflecties in de spiegelende glaspanelen van de koepel. De vorm van de diverse reflectiepatronen verandert met het standpunt van de bezoeker onder de lichtsculptuur.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

heuvel-logo.png 

Har Hollands (1956) is in 1983 afgestudeerd aan ‘Technische Universiteit Eindhoven’, afdeling ‘Architectuur en Stedenbouw’. Van 1984 tot 1998 was hij werkzaam als lichtontwerper bij het ‘Lighting Design and Application Centre’ van ‘Philips Lighting’. In 1998 startte hij het bureau voor architectonische verlichting: ’Har Hollands Lichtarchitect’.

Profiel

Har Hollands