Locatie
Vonderweg

Van het voormalige Philipspand HCZ aan de Vonderweg staat heden nog slechts het skelet overeind.

Het verbleekte gebeente van het bouwwerk komt soms - na het vallen van de avond - op mysterieuze wijze tot leven. De botten dansen in het donker op de tonen van elektronische xylofonen...

De muziek is gebaseerd op het werk “Danse Macabre” van Camille Saint-Saëns. Geluidskunstenaar Rob van Rooy vond inspiratie bij de Eindhovense componist Dick Raaijmakers, alias “Kid Baltan”.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de levering van Led-modules en bijbehorende apparatuur door het bedrijf “Rena Electronica”. Technische ondersteuning bij het programmeren van de lichtinstallatie “Het Karkas” is verleend door de firma “SmartLight”.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo.jpg 

Het duo Har Hollands & Kees Bos begeeft zich – naast de eigen beroepspraktijk – af en toe op het gladde ijs van de lichtkunst. Enkele uitgevoerde projecten zijn: De verlichting van tempels en piramides in Egypte, het project “Made in Germany” in het kader van “Lichtrouten Lüdenscheid” in Duitsland. Voorts, tijdens diverse GLOW festivals in Eindhoven, de terugblik op de Vijksteeg, het verkeersknooppunt “Metropolux” achter het station en - meer recent - de herhaling van de betraande treurwilgen (“Weeping Willows”) in het Anne Frank-plantsoen.

Profiel

Har Hollands + Kees Bos