Locatie
Centraal Station

In het onlangs gerestaureerde stationsgebouw worden diverse bestaande kunstwerken in de schijnwerpers gezet door lichtkunstenaar Michel Suk.

Ook dit jaar draagt de NS actief bij aan GLOW Eindhoven en start voor veel bezoekers het lichtfestival op het station. In de hal aan de Centrumzijde licht Michel Suk op een speelse manier het bestaande glaskunstwerk ‘Vogeltrek’ van Lex Horn uit en zet het in beweging. De drie ronde appliqué ramen komen hierdoor opnieuw tot leven.

Vanuit de vernieuwde restauratie kan de bezoeker niet alleen genieten van een heerlijke versnapering, maar ook van een bijzondere lichtinstallatie voor de monumentale ronde ramen. Station Eindhoven is tijdens GLOW de plek waar Michel Suk verborgen parels opnieuw aan het licht brengt.

Kom met de trein en maak gebruik van de speciale retourticket in de Spoordeelwinkel van NS. Zo stap je direct in de bijzondere sfeer van GLOW.

2000px-Logo_NS-svg.png

Suk is als belichter & ontwerper werkzaam in dit vakgebied sinds 1980. Zijn betrokkenheid met GLOW is groot. Soms op de achtergrond, maar regelmatig met eigen projecten zoals “Out of the blue” (2007) “Rejoice in the Lamb” (2010), “Schoonheid van stagnatie” (2011), “Transformatie” (2012), “State machine” (2014), “Opening stadhuis” (2015) “Step into the light” (2016) en 'Step into the Light 2' in 2017.

Suk probeert met conventionele technieken installaties te creëren die verwonderen. Een nieuw perspectief, door verplaatsing van toeschouwer en of lichtbronnen in een ongebruikelijke vorm, staan in zijn werken centraal. Het gebruik van de ruimte leidt vaak tot grotere installaties. Dit versterkt en vergroot de verhouding tussen object en toeschouwer. De installaties worden altijd door een ondersteunende geluidsbron versterkt.

Profiel

Michel Suk