9Un-retained

9Un-retained

Locatie
Paradijslaan

Lichamen - zwevend en plooibaar op zo’n tien meter hoogte tussen de gebouwen in een rumoerig stadscentrum.

Tijdloos, gewichtloos. We staan stil en kijken omhoog. Als vanzelf ademen we mee met de ademloze verschijningen. Dan lossen ze op in het luchtledige. 

UN-retained, een poëtisch beeldverhaal dat verstilling brengt in een overdonderende wereld. Het biedt een subtiel narratief in beeld en geluid dat ons tijd, ruimte en zwaartekracht doet vergeten; het vertraagt onze hartslag en dompelt ons onder in een universum van zorgeloosheid. Een ervaring die zowel overweldigt als uitnodigt tot contemplatie: een spektakel van kalmte en ingetogenheid. Groots en tegelijkertijd intiem.

UN-retained is een mapping-installatie van choreografe Sabine Molenaar in samenwerking met multimedia artiest en beeldend kunstenaar Gertjan Biasino en componist Jochem Baelus. In synergie met dans, audiovisuele productie en de publieke ruimte ondersteunen digitale technieken als screen mapping en holografische projectie in UN-retained een tijdloos en gewichtloos verhaal van menselijkheid. Sabine Molenaar werkt in een meerjarig verband samen met DansBrabant & Kosmonaut o.a. ondersteund vanuit de FPK Nieuwe Makersregeling.

Mede mogelijk gemaakt door
Humankind -Kinderdagverblijf Paradijs - BSO Paradijsvogels

HZT_Partnerlogo_DansBrabant.png

Een coproductie van Sandman - DansBrabant - Kosmonaut Productions.

Concept & Choreografie: Sabine Molenaar
Technisch Concept: Gertjan Biasino
Geluidskunstenaar: Jochem Baelus

Performers/freedivers: Gunther Polle, Corentin Dockx, Thierry Dockx, An Meirsman, Thibault Dockx, Sabine Molenaar + Umiko Dockx Molenaar
Freediving advies: Thibault Dockx
Productie manager: Filip Timmermans
Camera: Alexandra Brixy
Camera-assistent: Adrien Lengrand
Camera : Wim Michels
Safety freediving: Jeroen van Haudt
Postproductie/Video mapping: Gertjan Biasino
Dramaturgie advies: Nienke Rooijakkers
Productie: Sandman
Uitvoerend producent: DansBrabant & Kosmonaut
Coproductie: DansBrabant, GLOW Eindhoven

Met de steun van: Cinediving, Beamsystems, Fonds Podiumkunsten, Deja! Production. 

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Profiel

Brabant Dans + Sabine Molenaar