Onze Werkwijze

Het hele jaar live

Het hele jaar live

GLOW is en blijft dat prachtige evenement in november waar meer dan 700.000 bezoekers een week lang genieten van lichtkunstwerken in de binnenstad van Eindhoven. Inmiddels verrast, verbindt en vernieuwt GLOW het hele jaar door, dankzij een continu proces van innovatie, design en ondernemingsgeest.

Vandaag de dag is het evenement in november de apotheose van één, soms wel twee of meer jaar van samenwerken, experimenteren en perfectioneren. Kijk maar naar de volgende drie voorbeelden:

GLOWlabs, die zeer diverse, creatieve geesten bijeenbrengen en waar wordt nagedacht over de functie, emotie, kunst en mogelijkheden van licht, lichttechnologie én wat dit alles kan betekenen voor de stad Eindhoven en de toekomst van lichtkunst.

Het onderwijs, dat niet alleen bezoekt, maar al jaren participeert, van basisschoolleerlingen tot promovendi.

Brainport Eindhoven. Het innovatieve, wetenschappelijke en kennisgerichte epicentrum, waardoor GLOW continu gevoed én uitgedaagd wordt. Niet in de laatste plaats door internationaal toonaangevende kennisinstellingen als TU/e en wereldwijde gamechangers als ASML, NXP en Signify.

Permanente lichtkunstwerken

De stad maakt GLOW

De stad maakt GLOW

Eindhoven ademt zo het hele jaar door licht en lichtkunst. En zal dat tot en met 2028 nog meer gaan doen. Want we zijn zoals dat heet onophoudelijk live. Altijd open. Altijd verbonden. Altijd in beweging. Met een fantastisch podium in november, voor lichtkunstenaars en collectieven die smullen van de proeftuin die GLOW is.

Directeur Ronald Ramakers: “De kracht is de voortdurende vernieuwing. Het is een pioniersfestival, waar voorlopers inspiratie opdoen. We onderscheiden ons van andere lichtfestivals door bijzondere projecten te produceren en binnen te halen. We dagen bewoners, bedrijven en instellingen uit om met licht nieuwe vormen en verhalen te creëren.” 

Foederer Talent Award