EHVBE

EHVBE

Locatie
Stadsbakkerij Broodt

EHVBE

‘Share The Vibe’ is het merkteken van Eindhoven. Met het beeld ‘EHVBE’ wordt dit merkteken verwerkt in een lichtkunstwerk, bestaande uit moderne techniek en design. Het licht spel wordt gemaakt door 234 digitale leds die individueel programmeerbaar zijn en hiermee uiteenlopende lichteffecten creëren.
 
‘Tech Playgrounds’ initieerde vorig jaar een project om jonge tech enthousiastelingen een ontwerp met digitale leds te laten maken gebaseerd op ‘The Vibe van Eindhoven’. De bedenker van het beeld, Andy Puharich, was hier vrijwilliger op het gebied technische ondersteuning en ging ter voorbereiding op zoek naar de mogelijkheden die de digitale led techniek te bieden had. Hij bedacht een ontwerp met 234 leds en bewegende licht effecten. Dit idee was te mooi om te laten liggen en het ontwerp werd uiteindelijk vorm gegeven in een beeld dat werd gegoten in gips. Verschillende delen zijn 3D geprint en alle elektronica en de leds zijn handmatig gesoldeerd. De animaties werden uitgebreid en verfijnd met hulp van Wouter Witteman, een student van de TU/e.

EindhovenShopper_Logo.jpg   

Andy Puharich werkt als technisch decor maker voor verschillende cabaretiers. Hij bood als vrijwilliger technische ondersteuning bij een eerder project om een ontwerp te maken gebaseerd op ‘The Eindhoven Vibe’. Hij ging ter voorbereiding op zoek naar de mogelijkheden die de digitale led techniek te bieden had, maar kwam vervolgens zelf met een ontwerp. Hij is geboren in de Verenigde Staten, maar woont het grootste deel van zijn leven al in Eindhoven.

De Eindhovenshopper is een winkel op Strijp-S die spullen met het merk Eindhoven en producten van Eindhovense makers verkoopt.

Profiel