Magpie's Bridge

Magpie's Bridge

Locatie
Het College - Gallery Talking Pieces

Magpie's Bridge

'We zijn een geheel, zoals de eksters voortdurend vriendschappen overbruggen en samen een betere toekomst nastreven.'

De ekster is een vogel die in de Oost-Aziatische cultuur symbool staat voor ‘geluk’. In de Chinese folklore staat deze vogel ook symbool voor harmonieuze eenheid, liefde en relatie. Op het jaarlijkse Qixi-festival wordt gevierd dat alle eksters ooit naar de Tianhe-rivier vlogen en samen met hun vleugels een brug vormden over deze rivier, zodat de van elkaar gescheiden geliefden, de koeherder en de weefster elkaar op de ekster brug weer konden ontmoeten.
 
Vooral nu we leven in een moeilijke tijd waarin de corona-epidemie de wereld rondgaat en we allemaal liefde en zorg voor elkaar nodig hebben, waar je ook woont, van elke nationaliteit je ook bent, of welk geslacht je ook hebt, is het toch mogelijk dat we relaties ontwikkelen op cultureel niveau. De Chinese Students & Scholars Association gevestigd in Eindhoven, hoopt met dit werk iets van hun traditionele cultuur te delen met iedereen. De twee eksters uit het werk symboliseren, het hoofdthema ‘verbinding’.
 
Met ‘Magpie’s Bridge’ worden technologie, kunst en cultuur gecombineerd. Voor deze lichtkunstinstallatie is gebruik gemaakt van 3D-printen als belangrijkste techniek. Zo ontstaat er een meeslepend geanimeerd effect met laserlicht. Met rotatie zal de verlichte doorsnede variëren en zullen twee afzonderlijke eksters naar elkaar toe vliegen en elkaar uiteindelijk ontmoeten op een tak.

ACSSE-logo-03.png  tue-logo.png  Inn_Space-TUe-logo-bluegreen-rgb.png  acssnl.png

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

ACSSE is een Chinese Students & Scholars Association gevestigd in Eindhoven. Zij zijn een gemotiveerde en creatieve groep met jongeren met uiteenlopende achtergronden. Via verschillende culturele evenementen proberen ze niet alleen een netwerk op te bouwen onder de Chinese student, maar ook om het culturele netwerk en de vriendschappen tussen lokale gemeenschappen te versterken.

ACSSE team members: Ningli Zhu, Huizhong Ye, Shuo Wang, Haoyu Zhu, Jianing Li, Junqiang Zhu, Binxuan Liu, Zhengyang Lu, Zhongquan Chen, Sijie Zhu, Weijiang Kong, Yong Qian

Technical support:
Huub van der Palen, Edwin van den Einden

Partners: TU/e & ACSSNL

Profiel