Uitdrukking

Uitdrukking

Locatie
18 Septemberplein - Bijenkorf

Uitdrukking

Studio Toer en Gemeente Eindhoven werkten samen aan een levendig kleurrijk kunstwerk dat een scherpzinnige afspiegeling vormt van de beklemmende situatie waarin we ons allemaal bevinden. 
 
De actuele choreografie over afstand moeten houden en dichtbij willen zijn is het uitgangspunt voor deze installatie 'Uitdrukking'. De pijn die dit doet weerspiegelt in het uitbrekende verlangen naar echt contact. Uitgedoofd door de kille glazen wand die dat verhindert. Hoopvol oplichtend bij iedere nieuwe onvermoeibare poging om vandaag te doorbreken.
 
De installatie zoekt koortsachtig de ruimte op binnen de grenzen van wat nog kan. Continu in beweging blijvend maar er niet aan kunnen ontsnappen. Het glas van de vitrine staat tussen de kijker en zijn eigen verwrongen reflectie. Het weerkaatst de dwingende afstand en bedreigende vervreemding van vandaag.
 
Normaal biedt donker Eindhoven een canvas om het leven te vieren. Vandaag de dag speelt het leven zich veelal af in kleine besloten ruimtes. De moeilijkheid van zo’n beperking willen de kunstenaars benadrukken in deze installatie.

logo-toer-CMYK.png  Logo-gemeente-eindhoven-1024x357.jpg

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Toer is een multidisciplinaire ontwerpstudio uit Nederland, opgericht in 2011 door Castor Bours en Wouter Widdershoven.

Met een sterk verkennende en experimentele benadering kunnen ze zowel de technische als de esthetische grenzen van design verleggen in een breed scala van toegepaste kunsten. Van lichtinstallaties en objecten tot interactieve ervaringen en innovatieve producten.

Toer heeft wereldwijd aandacht gekregen voor projecten als “Cumulus”, een autonome parasol die met zonne-energie tot een wolkachtige vorm opblaast. “Fiet”, een kinetische lichtsculptuur die reageert op veranderingen in zijn omgeving, en “Shaped by Time”, een klok die zichzelf vormt in de tijd.

Profiel