Ver(p)licht

Ver(p)licht

Locatie
Philips Museum

Ver(p)licht

Licht, belicht, overbelicht, verlicht, verplicht, plicht, licht. 
Licht, dicht, gedicht, ingelicht, opgelicht, licht.

 

Ver(p)licht is een samenwerking tussen Iris Penning (stadsdichter Eindhoven, singer-songwriter) en Stichting Complete Media 2. Het resultaat: een samensmelting. Het dichterlijke, spelende met taal wat bij onze stadsdichter hoort, en de industriële, rauwe neon-stijl van Stichting Complete Media 2. Met weinig vormen ze vele woorden, een gedicht. Simpelweg door letters aan en uit te laten gaan ontstaan er nieuwe samenstellingen. Over de lichtstad, over licht, in de vorm van licht.

Het werken met neonlicht bleek een uitdaging voor een taalkunstenaar. Door het formaat van de stellage gecombineerd met het formaat van een gemiddelde neonletter blijft er weinig ruimte over voor tekst. Een heel gedicht op de traditionele manier was al geen optie meer. Het werd een zoektocht.

image002.jpg

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie

Ver(p)licht is een samenwerking tussen Iris Penning (stadsdichter Eindhoven, singer-songwriter) en Stichting Complete Media 2.

Iris Penning ontfermde zich over de tekst en het concept, Stichting Complete Media 2 over de techniek, de letters en de vormgeving. Zij zijn een bedrijf voor beeldende lichtkunst, geleid door Munne & Daphne Hobbelen.

Partner: De Bibliotheek Eindhoven

Profiel