Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Van en naar Eindhoven

Wij hebben alle tips rondom bereikbaarheid en parkeren in de binnenstad voor je op een rijtje gezet.
 
Met de trein
Eindhoven kent twee stations, Eindhoven Centraal Station en Station Strijp-S. Hier stoppen zowel intercity’s als sprinters. Je checkt je reis via de Reisplanner op ns.nl of Google Maps.

Met de bus
GLOW is goed bereikbaar met de Bravo bussen, bijvoorbeeld via de halte Eindhoven Centraal Station. Je checkt je reis via de reisplanner.
 
Met de fiets
Kijk hier voor fietsenstallingen in Eindhoven.
 
Met de auto
Mocht je met de auto gaan houdt er dan rekening mee dat er dagelijks vanaf 18:00 uur tot 23:00 uur een aantal wegen in het centrum afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.
 
Voordeligparkeren.nl is de officiële parkeerpartner van GLOW. Via deze website kun je vooraf voordelig een parkeerplaats reserveren op een van onderstaande locaties:

Parking Philips Stadion
Parkeren op loopafstand van de lichtkunstwerken van Strijp S, in de parkeergarage van het Philips Stadion! Zonder gedoe in-en uitrijden middels kentekenherkenning.

Parking Fellenoord
Voordelig en overdekt parkeren op loopafstand van het centrum en de GLOW lichtkunstwerken.

Parking Stadskantoor
Parkeer midden in het centrum bij het Stadhuisplein voor slechts € 6,- per dag! Je rijdt eenvoudig in met een pincode en parkeert geheel overdekt.

Parking TD Gebouw
Voordelig parkeren op loopafstand van GLOW lichtkunstwerken voor slechts € 7,-! Je bent verzekerd van een plek en rijdt eenvoudig in-en uit.

Parking Bedrijfsschoolgebouw
Parkeren op loopafstand van Strijp S en Loetje voor slechts € 9,- per dag!

Transferium
P+R Genneper Parken

Snel en voordelig naar GLOW. Gratis parkeren in de P+R Genneper Parken en voor €0,50 p.p. met de bus naar het centrum, of pak een deelfiets/scooter!

Overige informatie

Hieronder een overzicht van de overige parkeer locaties die wel bereikbaar zijn tijdens het evenement:
·      P1 Mathildelaan 
·      Bijenkorf 
·      Heuvel Galerie 
·      Parkeerterrein Deken van Somerenstraat 
·      Stationsweg 
·      Parkeerplaats Vonderweg
·      P1 Kennedyplein 
·      Parkeerplaats Dorgelolaan 
·      TU/e Terrein 
·      P&R Noord Brabantlaan 
·      P&R Fuutlaan 
·      Parkeerterrein winkelcentrum Woensel 
·      Parking You Philips Stadion 
·      P1 Parking de Witte Dame
·      Q-Park Centrum de Admirant 
·      P1 Parking ’t Hooghuis 
·      Q-Park Stadhuisplein 
·      Fensterrein 
·      Parkeerterrein Torenallee 
·      Kastanjelaan 
·      P-Om de Hoek
 
De volgende parkeergarages zijn tijdens GLOW niet bereikbaar
·      DLL Kanaalstraat 
·      P- Strijps Bultje
 
Voor omwonenden
Dagelijks worden er vanaf 18:00 uur tot 23:00 uur een aantal wegen in het centrum afgesloten voor doorgaand verkeer. Ben je als bewoner direct woonachtig in het evenementengebied dan krijg je van GLOW een brief in de bus met de informatie over hoe je, de woning het beste kunt bereiken. Vragen? mail naar [email protected] 

Omleidingen
De A2 tussen Nederweert en Budel en bij Valkenswaard (richting Eindhoven) is afgesloten van vrijdag 5 november 21.00 uur tot maandag 8 november 5.00 uur. Verkeer vanuit Sittard/Maastricht wordt omgeleid via de A73 richting Venlo, en vanuit daar over de A67 richting Eindhoven. Verkeer uit Weert wordt omgeleid via N275/N266 (langs het kanaal) en dan via de A67 naar Eindhoven.
 
De A2 tussen Weert-Noord en Grathem (richting Maastricht) is afgesloten van vrijdag 5 november 21.00 uur tot zaterdag 6 november 23.59. Verkeer richting Weert/Maastricht wordt omgeleid over de A67 naar Venlo, en vanuit daar over de A73 in zuidelijke richting. Verkeer richting Weert wordt dan ter hoogte van Roermond over de N280 naar Weert gestuurd, verkeer richting Maastricht blijft de A73 volgen welke bij knooppunt ‘Het Vonderen’ overgaat in de A2 naar Maastricht. 
 
Tijdens de eerste avond van GLOW betekent dit dat bezoekers vanuit Limburg rekening moeten houden met een langere reistijd op zowel de heen- als de terugweg. Op zondagavond 7 november is er alleen hinder op de heenweg richting Eindhoven.
 
Zie de website Van A naar Beter (website van Rijkswaterstaat met overzicht van geplande werkzaamheden), voor actuele informatie en een routeplanner.