CROWE TALENT AWARD

CROWE TALENT AWARD

CROWE TALENT AWARD

Zeven studententeams van de TU/e en Fontys werkten de voorafgaande maanden in de vorm van de zogeheten GLOWlabs aan hun projecten. Zij werden hierbij ondersteund vanuit de GLOW Academy in samenwerking met het TU/e Intelligent Lighting Institute (ILI). Daarom kwamen de zeven studentenprojecten in aanmerking voor de Crowe Talent Award 2021. Met deze toonaangevende prijs zet de GLOW Academy en Crowe Foederer jong talent in de spotlight. Zij kregen hiermee de kans om hun werk te tonen aan een breed, internationaal publiek.

VAKJURY EN PUBLIEKSJURY

Op donderdagavond 11 november werd de prijswinnaar door de vakjury bekend gemaakt. De winnaar was het project ‘Wayfinding & Stoytelling’ met interactieve, lichtgevende paddenstoelen waarmee je je weg over het TU-terrein kon vinden en tegelijkertijd via QR-codes meer informatie kon beluisteren over de andere studentenprojecten. Hiermee wonnen ze een stimuleringsbudget van € 2500,00 om hun concept verder te ontwikkelen om daarmee kans te maken op een plek op een volgende GLOW editie.

Nieuw dit jaar was de publieksprijs. Online kon het publiek stemmen op haar favoriete studentenproject. De winnaar van de publieksprijs is TEAM IGNITE met 'The Ballroom'. Met The Ballroom wilde het TEAM IGNITE het gevoel van verbondenheid tussen de bezoekers van GLOW aanwakkeren in een tijd waar dit steeds harder nodig is. Het TEAM IGNITE nodigde het publiek van GLOW uit om een kijkje te komen nemen in de moderne balzaal die zich bevond in de Markthal. Daar kon met elkaar worden gedanst, maar ook met 12 stralende dansers. Deze dansers, in de vorm van lichtstralen, waren sierlijk op zoek naar een danspartner die met hen op de muziek van het studenten orkest Quadrivium een dans wilde wagen. De bezoekers werden anoniem gedetecteerd door middel van infrarood beeldvorming. De lichtstraal volgde de gekozen danspartner op een manier dat er een dans ontstond tussen de twee. Het gevolg was een ware balzaal feestelijk gevuld met kleur, muziek en dans.
 
GLOW en Crowe vinden het essentieel dat nieuw, jong en bestaand talent de ruimte krijgt om zijn of haar kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Om te groeien en te bloeien. Jong en aanstormend talent krijgt door middel van de platforms -GLOW Academy en de Crowe Talent Award- de kans om kennis en ervaring op te doen op het gebied van lichtkunst én wordt hierbij ondersteund en geadviseerd door professionals.