Firefly Field

Firefly Field

Locatie
Gloeilampplantsoen, Achtseweg Zuid 151

‘Firefly Field’ is een betoverende lichtinstallatie van honderden vliegende punten van licht die de bewegingen van vuurvliegjes simuleren. Gloeiend, dartelend, zwevend boven de grond. De beweging van ieder vuurvliegje wordt weerspiegeld in het gras. Allemaal samen creëren ze een dynamische, nieuwsgierig makende, lichtscene over het hele Gloeilampplantsoen.

Met Firefly Field deelt  Studio Toer hun fascinatie voor de esthetiek en beweging van deze kleine gevleugelde wezens, en hun interesse in de manier waarop dynamisch bewegend licht een sfeer kan creëren. Deze minimalistische opstelling bestaat uit LED-lichtpunten die zijn ondergebracht in transparante capsules die worden ondersteund op superfijne, nauwelijks zichtbare stalen staven die buigen en veren met het gewicht van de pod, waardoor elke vuurvlieg zijn onvoorspelbare en natuurlijke beweging krijgt.

Studio Toer is een multidisciplinaire design studio gevestigd in Eindhoven, opgericht in 2011 door Castor Bours (1984) en Wouter Widdershoven (1986).  Studio Toer's werken ontstaan vanuit speelse experimenten. Met achtergronden in de kunsten en interactief ontwerp en een sterke exploratieve en experimentele aanpak, zijn ze in staat om zowel de esthetische als technische grenzen van ontwerp te verleggen met behulp van een breed scala aan media.

Profiel

Studio Toer