FAQ

FAQ

7 t/m 14 november 2020

Za 7 november 18:30 - 24:00u  
Zo 8 t/m Do 12 november 18:30 - 23:00u  
Vrij 13 en Za 14 november 18:30 - 24:00u   
     

Een bezoek aan GLOW combineren met een overnachting in Eindhoven? Op de toeristische website thisiseindhoven.com staat een overzicht van alle hotels, pensions, B&B's en meer!

De GLOW Route is 5 km lang en loopt door het centrum van de stad, langs alle lichtkunstprojecten. Start bij de Tourist Information Office of op één van de GLOW spots.

De route is beschikbaar op de website, deze kun je koppelen aan het startscherm van je telefoon. Dit doe je door de website te openen met je mobiele telefoon, waarna een pop-up volgt met de optie toevoegen aan startscherm.

Met de trein

We adviseren om met het openbaar vervoer naar Eindhoven te gaan. De NS heeft hiervoor een actie in de Spoordeelwinkel waarbij je een treinkaartje koopt inclusief entree tot de lichtshow in het Philips Stadion + een plattegrondje van GLOW 2020. 

Met de auto

Kom je toch met de auto? Delen van de binnenstad zijn tijdens GLOW tussen 18:00 en sluitingstijd (za, vrij en za: 24:00 en zo t/m do: 23:00) afgesloten voor verkeer. 

Met de bus

Vanuit Centraal Station Eindhoven loop je zo de GLOWroute op. Het station verlaat je aan de stadzijde en de route volgt aan de linkerkant. Er wordt gebruik gemaakt van wegwijzers op het station. 

De plattegrond is verkrijgbaar bij  de VVV, Philips Stadion en de horecapleinen. De plattegrond kost 1,00 euro. Er is geen brochure. 

Daarnaast is de plattegrond ook online te vinden en voorzien van GPS tracker, zodat je tijdens GLOW de route op je mobiel kunt volgen.

De projecten, in de verschillende categorieën, zijn op de route aangegeven met een specifieke naam en kleur:

Groot Licht
Dit zijn de spectaculaire lichtprojecten, van internationale allure, de projecten die het grote publiek aanspreken.

Nieuw Licht
Projecten van studenten en talenten. Die voor het eerst getoond worden op GLOW. Projecten die experiment en innovatie laten zien. Om mogelijk uit te groeien tot Groot Licht. Op eerdere GLOWedities werden deze aangeduid als GLOW Next projecten.

Kunst Licht
Lichtkunstprojecten zijn het allemaal, maar in deze categorie gaat het om projecten met een bepaalde diepgang, esthetiek. Projecten die in eenvoud mooi zijn en verwonderen. Het gaat om pure kunst.

Groen Licht
Een nieuwe vorm van lichtkunst op GLOW, waar het ook gaat om duurzaamheid, milieu en maatschappelijke awareness.

Ja, de GLOW route vindt plaats in de openbare ruimte en is toegankelijk voor rolstoelen. 

In de weekenden is het extra druk in de stad, het advies is om vroeg of juist laat op de avond te komen.

Minder validen kunnen met een regulier ticket naar de Lichtshow in het Philips Stadion. Met een regulier ticket kun je via ingang 13 naar binnen, de mindervalide ingang. Je begeleider is hier ook welkom.

Er zijn geen specifieke mindervalide parkeerplaatsen, behalve die al op de reguliere parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Rolstoeltoegankelijke toiletten aan de route: 
Hotel Pullman Eindhoven Cocagne / Integraal Toegankelijk Openbaar Toilet = ITO Toilet (hoek Kerkstraat en Rechtestraat; onderdeel van Restaurant Janz) / Dynamo/ van Abbe Museum / Restaurant “Kazerne”/ Hotel “De Match”/ Restaurant” Humphreys” / PSV Stadion / Restaurant “Usine”/ Restaurant “De Vooruitgang” / Holland Casino / Heuvelgalerij, beneden in de kelder.

Helaas, dit is niet toegestaan.

Helaas, groepen die muziek of andere activiteiten willen laten zien, zijn niet toegestaan.

Ja, er zijn GLOWtours onder leiding van een gids te boeken

MEER INFO & BOEKEN

GLOW Eindhoven is altijd op zoek naar vrijwiligers. Wil je als vrijwilliger aan de slag en ben je beschikbaar van 7 t/m 14 november? Vul dan het formulier in via onderstaande button. Dan nemen wij contact met je op.

Schrijf je in als vrijwilliger

De steun van partners is van onschatbare waarde voor het festival. Draagt jouw organisatie GLOW een warm hart toe en wil je je bedrijfsnaam verbinden aan het festival om het te laten groeien en om de aantrekkelijkheid van Eindhoven te vergroten? 

Word partner van GLOW

In 2021 vindt GLOW van 6 t/m 13 november plaats.