Talentontwikkeling op glow

170626_Foederer_LR_001_1858.jpgLumineus idee als GLOW project op de hoofdroute

Stichting Foederer Talentenfonds, een initiatief van Crowe Horwath Foederer, organiseert jaarlijks de Foederer Talent Award in samenwerking met GLOW Eindhoven. Een wedstrijd voor aanstormend talent in de kunst- en technologie wereld. De winnaar van 2017 is het werk van Jonas Vorwerk. Op de tweede plaats Studio Toer en op de derde plaats What if collective.

De opzet van de Foederer Talent Award heeft een nieuwe impuls gekregen. Het lichtkunstproject van de winnaar van de wedstrijd krijgt dit jaar een plek op de hoofdroute. Nog steeds stimuleert Foederer met de award aanstormend talent in de kunst- design- en technologiewereld, maar nu doet ook Philips Lighting een fikse duit in het zakje, waardoor er een win-win situatie ontstaat. 

De genomineerden

De genomineerden voor de Foederer Talent Award 2017 waren: Alissa + Nienke, Lieke de Blank, Esther Hoogendijk, Frederike Top Design, Jonas Vorwerk, KNNGS, Toer, VANTOT: Esther Jongsma & Sam van Gurp en What if collective. Zij hebben op maandag 26 juni in het Amsterdam Concertgebouw hun concepten mogen presenteren aan een vakjury.

De winnaar

De Foederer Talent Award winnaar Jonas Vorwerk mag zijn concept met een realisatiebudget van € 25.000,- onder begeleiding van Philips Lighting en Stichting Foederer Talentenfonds gaan uitvoeren.

Het werk 'Lichthouders' was te zien op GLOW Eindhoven 2017. Foto: Bart van Overbeeke.12-Lichthouders-Jonas-Vorwerk_NV-Bart-van-Overbeeke-6.jpg

Lees hier ook de artikelen in het ED:

Artikel 1
Artikel 2