GLOW Virtual 

In samenwerking met Dirk van Poppel biedt GLOW een mini GLOWeditie aan. GLOW Virtual is een online 3D omgeving waar de bezoeker terugblikt op drie iconische werken uit eerdere edities van de makers Dirk van Poppel, Jan Fabel en Erwin Steijlen. 

De online omgeving is toegankelijk voor iedereen met internetverbinding. We raden aan een VR-bril te gebruiken, maar ook zeker zonder VR-bril is de virtuele toer te bekijken! Klik op de knop hieronder of lees eerst meer over de lichtkunstwerken!

GLOW VIRTUAL
 
Blob the Bulb (2017)
De ontwikkeling van LED-lampen heeft gezorgd voor een ware revolutie in de lichtindustrie. De gloeilamp heeft geen eeuwig leven meer en verdwijnt steeds sneller naar de achtergrond. Dirk van Poppel, Jan Fabel en Erwin Steijlen brachten in 2017 een eerbetoon aan deze inmiddels bijna verdwenen vorm van licht.
 
De Blob is een van de nieuwere iconische gebouwen van Eindhoven; een organisch gevormd bouwwerk van glas en staal. Op de Blob schijnt in de online omgeving, net als tijdens GLOW 2017, een nieuw licht in de vorm van een projectie, die de oude, oorspronkelijke bron van licht vorm en betekenis geeft.
 
Tower of Light (2018)
De Lichttoren, een baken van onverwoestbaar beton en iconisch, industrieel erfgoed van Eindhoven. De Lichttoren is een rijksmonument. Hier vonden continue levensduur proeven met gloeilampen plaats. Later werd het pand omgevormd tot het hoofdkantoor van de lichtdivisie. Dirk van Poppel, Jan Fabel en Erwin Steijlen brachten op deze toren tijdens GLOW 2018 muziek, licht en schaduw samen en bouwde hier aan een magische illusie die dit erfgoed reflecteert.
 
De Lichttoren lijkt het ene moment vederlicht, later weer gewichtig en haast majestueus. Een fascinerende ode aan wat schaduw en licht teweeg kunnen brengen. Oude glorie in herinnering brengen en toekomstvisioenen prijsgegeven.
 
Colour Symphony (2019)
Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen keerde tijdens GLOW 2019 terug en namen wederom een Eindhovens icoon onder handen: De Witte Dame. In dit gebouw werd vanaf 1931 al gesleuteld aan het licht.
 
De Witte Dame heeft ook een achterkant: groot, streng en helemaal wit. Een strak, wiskundig maar dwingend patroon van vlakken en ramen. 'Colour Symphony' is een lichtkunstwerk dat dit gebouw omtovert tot een indrukwekkende compositie met licht, kleur, beweging en muziek. 

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie