Slim licht maakt plaats

Slim licht maakt plaats

Locatie
diverse parken en straten in Eindhoven

Ontwerp-onderzoek naar vormgeving van slim licht voor Placemaking

Slimme verlichting in de openbare ruimte is in opkomst. Deze beweging heeft helaas een blinde vlek op het gebied van vormgeving van het licht zelf. ‘Slimme’ straatarmaturen zijn qua licht vrijwel identiek aan ‘niet-slimme’ armaturen, terwijl er allerlei nieuwe mogelijkheden zijn om het licht vorm te geven. In dit project wordt een alternatieve ontwerprichting voor slim licht ontwikkeld, gebaseerd op Placemaking: Het betekenisvol maken van een plek voor haar gebruikers, met hun input, gebruik makend van de nieuwe lichtmogelijkheden.

'Slim licht maakt plaats' ontwikkelt zich door. De uitkomst van dit verdere proces zal te zien zijn in de vorm van een lichtkunstwerk tijdens GLOW 2021.

Volg het proces

Dit project is een initiatief van Philip Ross (Studio Philip Ross) in samenwerking met Indre Kalinauskaite (TU/e ID), Antal Haans en Elke den Ouden (TU/e Intelligent Lighting Institute), Fontys Delta en GLOW Eindhoven. Het project is ondersteund door de gemeente Eindhoven en medegefinancieerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Profiel