Volg het proces

Volg het proces

Come and Grow
23 september 2019

Come and Grow

GLOWlab to experience - onderdeel van GLOW

Een kijkje achter de schermen van de totstandkoming van het lichtkunstwerk Come and Grow dat tijdens GLOW 2019 op de route te zien was.

28 oktober 2019 – Presentatie Come and GROW

De definitieve keuzes van de studenten werden voorgelegd aan de curators: dr. Lisette Rops als initiatiefneemster van het project LichtCafé voor de GGZE en Ronald Rademakers, directeur GLOW. 

3 oktober 2019 I GLOWlab 5 – Braindump

Iedere student mocht 2 ideeën delen voor GLOW. Op basis van deze ideeën werd door de docent en GLOW een GO gegeven voor de uitvoering van in het totaal 6 concepten. 

Juni-September 2019 | GLOWlab 4 - Verdere ontwikkeling Come and Grow

Het idee Come on and Grow werd verder ontwikkeld tot een concept. Dit is meerdere malen doorgesproken met GGzE en GLOW. Uiteindelijk werd het concept op diverse punten verbeterd. In samenwerking met JB inflatables wordt nu het een prototype van 8 meter hoog gerealiseerd voor GLOW2019.

23 Mei 2019 | GLOWlab 3 - Come and Grow + Portie Licht

De deelnemers presenteerden hun ideeën aan de jury bestaande uit GGzE en GLOW. Er kwamen 5 goede ideeën uit de Lightlab, die de jury het liefst allemaal uit had laten voeren. Er zijn twee ideeën geselecteerd voor GLOW 2019:
Come and Grow – George Barratt-Jones
Portie Licht – Studenten St. Lucas

7 Mei 2019 | GLOWlab 2 - Eerste ideeën

In een cooker sessie werden in verschillende groepen de eerste ideeën gegenereerd. In totaal waren er vijf waardevolle ideeën. Waarbij sommige ideeën elkaar aanvulden.

9 April 2019 | GLOWlab 1 - De kernvraag

Tijdens deze sessie met een student van de Design Academy, een begeleider van het SintLucas, Ellen de Vries van Het Luxlab, psychiaters van GGzE en medewerkers van de Gemeente Eindhoven werd de kernvraag gedefinieerd: hoe creëren we bewustwording dat licht belangrijk is voor je gezondheid: basisvoedsel. En nog een laag dieper: licht als onderdeel van je lifestyle om depressies te voorkomen of sneller te herstellen. Er werden kaders bepaald waar de ideeën rekening mee moesten houden.

Maart 2019 | GLOWlab 0 - thema Lichttherapie

Lichttherapie heeft een verbazend positief effect bij mensen met een winterdepressie.  Zo’n 3% van de bevolking leidt aan een winterdepressie en 10% aan een winterblues.  70% tot 90% knapt met lichttherapie al vaak na 1 week op. Ook bij een ‘gewone’ depressie kan licht helend zijn. Mensen herstellen sneller en voelen zich beter. Behalve licht is ook een gezonde leefstijl van invloed op je geestelijke en lichamelijke welzijn. In het LichtCafé zijn deskundigen aanwezig met kennis over een gezonde leefstijl. En je kunt er meteen mee aan de slag.

Wat is het effect van lichttherapie?
Iedereen heeft een interne klok die de stofjes in je lijf met het juiste ritme afgeeft. Als je interne klok goed staat, voel je je daar goed bij. Lichttherapie is de meeste sterke bron om je interne klok goed te zetten. Ondanks de helende werking van licht, zetten we het nog maar mondjesmaat in. GGzE wil dit toegankelijker en meer bekend maken. In oktober 2019 opende zij op twee locaties een LichtCafé, waaronder in Grand Café Het Ketelhuis op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven.

DEELNEMERS

Lisette Rops, Wanda Kruijt, Lotte van Hout (GGzE), Rik van Stiphout (Gemeente Eindhoven), Ellen de Vries (Het Luxlab), George Barratt-Jones (Design Academy), Pieter van Klaveren (SintLucas), Teun Vonk (Studio Tony Spark), Jan Denneman (The Good Light Group) & GLOW Eindhoven (Sabine Swinkels/Rethinking Group, Rian Dings/IguanaFM, Mariëtte Vetter en Ronald Ramakers).

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie