Volg het proces

Volg het proces

Ripples in the water
2 november 2019

Ripples in the water

GLOWlab to experience - onderdeel van GLOW

Wat als robots creatief en menselijk kunnen zijn? Deze vraag stond centraal in het GLOWlab dat bestond uit een samenwerking tussen studenten Creative technology van SintLucas, Smart Robot Solutions en GLOW Eindhoven. Na meerdere sessies en ideeën werd ‘Ripples in the Water’ unaniem gekozen als lichtproject voor GLOW2019.

September en oktober 2019 I GLOWlab 3 - Prototype

Het idee: “Ripples in the Water” is verder uitgewerkt van een kleine prototype tot een definitieve lichtcreatie in de HEUVEL. Smart Robot Solutions heeft het script met vloeiende robotbewegingen met one line art uitgewerkt. Een medestudent heeft de muziek gemaakt.

5 september 2019 I GLOWlab 2 - Presentatie van ideeën

Lars presenteert zijn beste ideeën aan de jury van GLOW, deze jury bestaat uit Rik van Stiphout (Gemeente Eindhoven) en Ronald Ramakers (Directie GLOW). Er zijn twee ideeën geselecteerd en voorgelegd aan jury GLOW 2019. Vervolgens zijn deze beoordeeld door jury GLOW:

  • Liquid Painting with robots
  • Ripples in the water

Er is unaniem is gekozen voor: “Ripples in the Water”. 

Juli-Augustus 2019 I GLOWlab 1 - Cookersessie

In cookersessies zijn de ideeën gegenereerd. Lars heeft vervolgens zelf diverse ideeën uitgewerkt. Er zijn zes ideeën nader toegelicht in een beschrijving. Deze zijn besproken en verfijnd. Binnen de projectgroep is een keuze gemaakt voor de beste twee voorstellen, deze zijn voorgelegd aan de jury van GLOW. 

Juni 2019 I GLOWlab 0 - Discover

Student Lars Pubben van het SintLucas en Richard Kuijpers van Smart Robot Solutions, hebben een discover sessie ondergaan. De mogelijkheden met licht en robots zijn geïnventariseerd. Lars heeft vanuit zijn fascinatie voor licht gekeken naar licht-toepassingen met robots om een creatieve menselijke lichtbeleving te laten ontstaan.

Deelnemers

Lars Pubben (SintLucas), Pieter van Klaveren (SintLucas), Richard Kuijpers (Smart Robot Solutions), Johan van Velthuizen (Smart Robot Solutions), Studenten (SintLucas),  Rik van Stiphout (Gemeente Eindhoven), (Sabine Swinkels/Rethinking Group, Rian Dings/IguanaFM en Ronald Ramakers).

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie