Echt iets voor u

Echt iets voor u

Locatie
Entree Van Abbemuseum

De entree naar het Van Abbemuseum is er een die je niet snel vergeet. Je passeert hier direct het eerste kunstwerk van het museum: de opvallende knalroze brug. Via deze brug - de kortste overdekte van Europa - loop je naar de ingang van het museum. 

De naam van het kunstwerk is te danken aan de woorden ‘ECHT IETS VOOR U’ die worden gevormd door de twinkelende kermislampen op het zilverkleurige dak. Het aluminium zilver dak oogt futuristisch en strak. De tekst is als een vriendschappelijke aanrader: mijn goede ervaring hier, die gun ik jou ook. Het zuurstokroze is speels, zoet en vrolijk. Körmelings werk is als een vrolijke verleiding en roept daarmee een kermis gevoel op.

De brug is een ontwerp van John Körmeling. Körmeling is een humorvolle idealist. Hij drukt zijn ideeën uit in de vorm van cartoons, architectonische ontwerpen en lichtsculpturen. Körmelings tegendraadse vrolijkheid doet denken aan de droge humor van popart. In zijn ontwerpen maakt hij gebruik van speelse technieken uit de reclamewereld. 

John Körmeling, Brug "Echt iets voor u", 2006, lampen, aluminium, collectie Van Abbemuseum, Eindhoven. Foto: Peter Cox

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie