Lichtplein

Lichtplein

Het Lichtplein is een plein in het centrum van Eindhoven, dat zoals de naam suggereert, refereert aan de relatie die het plein heeft met licht. 

Het plein visualiseert het verband tussen het vroegere Philips Lighting Application Center (LAC) en de eerste fabriek van Philips aan de Emmasingel. Vanaf het lichtplein, dwars over de Emmasingel richting het Philips Museum loopt een 100 meter lange rode lichtlijn die symbool staat voor 100 jaar Philips in Eindhoven. De lichtlijn is echter lastig te zien, nu deze is uitgeschakeld, nadat het verkeer hier hinder van ondervond. Deze lijn was bedoeld om de verbinding te maken tussen de eerste gloeilampenfabriek van Philips en het LAC. Inmiddels is het LAC verhuisd naar de High Tech Campus en is het oude LAC in herontwikkeling. Nog wel actief zijn de blauwe tl-lichten op de voormalige Philipsfabriek, die de structuur van de oude wanden markeert en ledlampen die geplaatste zwerfkeien oplichten.

Door: De betrokken ontwerpers waren Bert Dirrix, Ton Frantzen (namens het Architectenbureau) en Har Hollands, Dorien van der Weele (namens Philips Lighting).

Locatievoorziening
Mogen we jouw locatie gebruiken? Je ziet jezelf op de kaart en wat er in de buurt te zien & te doen is.
Ja, sta toe
Locatie delen staat uit
Dichtbij jouw locatie